Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská reprezentace bude bohužel bez frozena. Kdo oblékne národní dres?

14. 11. 2022 | 12:57 Counter-Strike 2 Turnaj
Tři turnaje, tři odlišné sestavy. Tak by se dal popsat letošní příběh slovenského národního týmu v CS:GO, který na začátku prosince čeká mistrovství světa na Bali. Koho nominoval ostřílený Michal „KETUBOR“ Csontoš do svého výběru? Hlavní hvězda se bohužel nezúčastní.
Tomáš „system“ Zemko v reprezentačním dresu
Tomáš „system“ Zemko v reprezentačním dresu
Zdroj: Slovenská asociácia elektronických športov

Na loňském mistrovství světa dokráčel oslabený slovenský výběr na dělené 5. místo. Jeho letošní sestava bude silnější, ale totéž platí o konkurenci. Jediným, kdo si s reprezentací prožil celý letošní rok, je Tomáš „system“ Zemko. Oproti mistrovství Evropy v Rumunsku odletí na Bali jinak zcela odlišná hráčská pětice.

Tvůrcem národního výběru je zkušený kouč a několikanásobný mistr ČR Michal „KETUBOR“ Csontoš. Ten se rozhodl opřít o jádro dvou domácích týmů, ENTERPRISE a Sampi.Tipsport. Z prvního jmenovaného tábora doplní systema jeho spoluhráč Erik „The eLiVe“ Sith, který se opět potká s Matúšem „MATYS“ Šimkem. Hlavní hvězdu ze Sampi pro změnu doplní kolegové Lukáš „sAvana1“ Lintner a Michal „T4gg3D“ Vrzal.

Nejbolestivější je pro slovenskou reprezentaci absence Davida „frozen“ Čerňanského. Semifinalista IEM Rio Majoru v průběhu roku plánoval tým posílit, itinerář turnajů by mu to i dovolil, ale soupisky už byly bohužel uzavřené. I přesto se dá říci, že Slováci postavili opravdu kvalitní výběr. Bojovat o postup do hlavního turnaje budou proti Bosně a Hercegovině, Norsku a Maltě. Mistrovství světa probíhá od 1. do 12. prosince.

Český národní tým by měl být odhalen tento týden. Kolik změn dozná soupiska oproti mistrovství Evropy? 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.