Přejít k hlavnímu obsahu

Zur1s vs. ZywOo! České naděje s novým týmem míří na LAN turnaj do Paříže

17. 11. 2022 | 16:50 Counter-Strike 2 Turnaj
Martin „zur1s“ Sláma a Simon „KWERTZZ“ Horák sice na Tipsport MČR CS:GO skončili s Universe poslední, i přesto hned po turnaji dostali nabídku od Prodigy Agency, aby se připojili k academy projektu The Prodigies. Ten si dává za cíl ukázat mladé hráče evropské scéně a dostat je do profesionálního týmu. Čeští borci dokonce o víkendu poletí na pařížskou offline akci.
zur1s vs. ZywOo
zur1s vs. ZywOo
Zdroj: PLAYzone / PGL Esports

Martin „zur1s“ Sláma má za sebou angažmá v Sampi.Tipsport a krátce i v eSubě, Simon „KWERTZZ“ Horák naposledy dlouhodobě působil v Entropiq Prague. Oba hráči ale nyní přijali novou výzvu a zamířili do Evropy, kde hájí barvy agentury zastupující hráče Prodigy Agency, se kterou se budou snažit si udělat jméno v Evropě. Zur1s se dostal do povědomí i díky pozvánce do FPL, KWERTZZ dlouhodobě brázdí vody FPL-C.

Spolu s českým duem v sestavě The Prodigies působí Mihai „fNk“ Costache z Rumunska, August „Straxyy“ Canavan ze Švédska a Sébastien „SBT“ Sabbadin z Francie. Cílem agenturního projektu je nabídnout nadějným hráčům profesionální podmínky a nalézt jim trvalé profesionální angažmá. Prodigy Agency zastupuje světové hvězdy nejen z CS:GO, proto jde o zajímavou šanci pro kariéru za hranicemi.

The Prodigies úspěšně působí v lize ESEA Main, nyní však míří na svou první offline akci. Celý tým už tento pátek odlétá do Paříže, kde se zúčastní třetího ročníku La Coupe. Vedle známých francouzských celků se zde ukáží také opravdu zajímavé mixy. V jednom z nich se majitel Prodigy Agency Jérôme Coupez spojí se svými klienty v čele s Mathieu „ZywOo“ Herbautem. České hráče tak čekají opravdu parádní zápasy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.