Přejít k hlavnímu obsahu

Je to oficiální! Oskar se vrací do SINNERS a po 6 letech se opět potká se Zerem

23. 11. 2022 | 13:58 Counter-Strike 2 Přestup
„Čau draku, půjdeš na basket?“ Největší ikona českého Counter-Strike se po necelém roce domluvila na opětovném angažmá s týmem SINNERS, kde nahradí Davida „forsyy“ Bílého.
Tomáš „oskar“ Šťastný na MČR 2021
Tomáš „oskar“ Šťastný na MČR 2021
Zdroj: PLAYzone

Pouhou hodinu po oznámení přesunu Davida „forsyy“ Bílého na přestupovou listinu přišla druhá část středeční ságy. Tomáš „oskar“ Šťastný se od počátku jevil jako jediná logická varianta na doplnění sestavy SINNERS a přání fanoušků se stalo skutečností. Po lednovém odchodu se 31letá ikona vrací na místo činu.

Až do IEM Rio Majoru jediný český účastník nejslavnějšího turnaje světa strávil v SINNERS rok 2021, po triumfu na Tipsport MČR CS:GO se však cesty s týmem rozešly. Jejich spolupráce mnohdy skřípala, společně ale vždy našli kompromis a zažili spoustu krásných momentů. Oskar ještě jednou zamířil do světa, na období v TITANS by však nejraději zapomněl. Hříšníci naopak uhodili s příchodem Davida „forsyy“ Bílého hřebíček na hlavičku, ten se ale dnešním dnem s týmem rozloučil a oskar byl nejlogičtější variantou.

Aktuální sestava SINNERS:

 Česká republika Sebastian „beastik“ Daňo
 Česká republika Max „SHOCK“ Kvapil
 Slovensko Patrik „Zero“ Žúdel
 Česká republika Tomáš „oskar“ Šťastný

 Česká republika Jindřich „ZEDKO“ Chyba – zraněn do konce roku
 Česká republika David „forsyy“ Bílý – na přestupové listině

 Česká republika Tomáš „Tomkeejs“ Tomka – trenér

Staronový člen tábora hříšníků se o přestupu rozpovídal v rozhovoru pro Sazka Esport: „První zájem projevili ENTERPRISE, v tu dobu jsem našel bod naděje, že ještě můžu hrát,“ prohlásil 31letý hráč, o kterého skutečně byl zájem nejen v SINNERS, jak se od finále Tipsport MČR CS:GO spekulovalo. „Čekal jsem, že se třeba za tři roky vrátím, zahrát si před tím důchodem, ale takhle rychle jsem to nečekal,“ byl sám ze zájmu týmů překvapen.

Jak sám vnímá návrat pod stejnou střechu? „Nevím, co očekávat, ale jsem natěšený. Pocity jsou smíšené, těším se na Zera, se kterým už jsem dlouho nekomunikoval,“ naznačil obnovení šest let staré spolupráce z dob v HellRaisers. Kdo mu ale pomohl zpět do SINNERS? „Bavil jsem se se Zedkem a eskalovalo to v to, že projevili zájem SINNERS. Tím pro mě nabídka z ENTERPRISE padla a byl jsem rozhodnutý jít do SINNERS,“ prohlásil oskar, jehož minule nenaplněné cíle jsou naprosto jednoznačné: „Mým cílem je dostat se se SINNERS na Major.“

S největší postavou české Counter-Strike historie zažili trojnásobní mistři České republiky krásné měsíce, dostali se například na 19. místo světového žebříčku. Nová společná kapitola, s ambicemi probojovat se na Major do Paříže, se začne psát až v roce 2023, protože další turnaje už na SINNERS letos nečekají a hráči si dopřejí zasloužený odpočinek. Do nové sezóny půjdou s novým impulzem a zkušenostmi v zádech.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.