Přejít k hlavnímu obsahu

Doufám v česko-slovenské finále, říká kapitán národního týmu před mistrovství světa

25. 11. 2022 | 13:25 Counter-Strike 2 Rozhovor
Česká reprezentace v oblíbené střílečce Counter-Strike: Global Offensive se připravuje na mistrovství světa na Bali. Tým vedený kapitánem Michalem „leckr“ Kadlíčkem má na turnaji jasný cíl - postoupit do hlavní soutěže a v ní postoupit co nejdál. „Myslíme si, že v Rumunsku jsme určitě mohli udělat lepší výsledek, teď to chceme napravit,“ hlásí před MS Kadlíček.
Michal "leckr" Kadlíček
Michal "leckr" Kadlíček
Zdroj: Štěpán Mach (s povolením)

Jak se těšíš na Bali? Co říkáš na netradiční lokaci turnaje?

Těším se opravdu hodně. Hrát mimo Evropu díky CSku byl vždy můj sen a ještě k tomu mohu reprezentovat svoji zemi. Je to skvělý, že se takhle podíváme i do exotických destinací.

Co pro tebe znamená reprezentovat? Je to pro hráče nejvíc?

Reprezentace v Counter-Striku ještě nejsou tak rozjetý jako u normálních sportů, ale i přes to to pro mě znamená opravdu hodně. Pamatuji si, když jsem začínal a kolem roku 2017 jsem koukal na naší českou reprezentaci, jak hraje nějaký turnaj a říkal jsem si, že by to byl sen tam hrát.

Jak hodnotíš sestavu, co se postavila? Všechny hráče dobře znáš.

Myslím, že jsme dokázali postavit opravdu silný line-up s tím, co bylo možné. Většina týmů/hráčů buď odmítla, nebo neměli pas/očkování a nebo se jim nechtělo cestovat takovou dálku. Máme tu vlastně core Entropiq se starým známým HONESem a k tomu se k nám přidá blogg1s. Na papíře to vypadá skvěle, doufejme, že to bude tak i ve hře.

Jak se těšíš, že si opět zahraješ bok po boku blogg1se?

Naposledy jsme spolu hráli v Rumunsku, kde si myslíme, že jsme určitě mohli udělat lepší výsledek, tak to chceme teď napravit! Těším se hodně (směje se).

Nemrzí tě trochu, že se nepodařilo zlanařit někoho ze SINNERS?

Mrzí, ale bohužel se to nemohlo stát. Kluci mají clash s ESL Challenger a organizátorům se to nelíbilo. Měli jsme v plánu hrát se ZEDKem, ale organizátoři to zatrhli.

V jakých aspektech je sestava jiná, případně lepší, oproti ME v Rumunsku?

Asi, že se víc známe po týmové stránce. My čtyři se známe už z Entropiq dlouhou dobu a blogg1s se k nám připojí jako AWP, který nás bude doplňovat. V Rumunsku ta sestava byla taky silná, ale měli jsme tam vlastně dva tábory týmů a v některých situacích jsme se moc nepochopili.

Myslíš, že česká pětice má kvality na to postoupit do main eventu?

Stoprocentně. Vyhráli jsme již jednou mistrovství Evropy a věřím, že to dokážeme i teď.

Co si myslíš o slovenském výběru?

Taky hodně silný line-up, doufal bych ve finále eventu Česko proti Slovensku, to by byla slušná podívaná.

Zahrajete si s týmem alespoň párkrát před začátkem turnaje, když je týmová sezóna u konce?

Ano, máme pár tréninků před tím, než odletíme. A třeba i na Bali něco zkusíme zahrát, pokud tam bude prostor a čas.

Jaké si dáváš ambice? Navnaď trošku fanoušky, aby přišli fandit!

Letošní formát je hodně těžký, postoupit do main eventu bude těžší, než ten main event vyhrát. Tudíž cíl bude postoupit a pak už by to mělo být lehčí. Budeme se snažit vás nezklamat a atakovat první příčky!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).