Přejít k hlavnímu obsahu

Slovensko ve skupině pohořelo a na mistrovství světa končí už po prvním dni

2. 12. 2022 | 10:02 Counter-Strike 2 Reportáž
Skupina B mistrovství světa v CS:GO jako první poznala své postupující. Slovensko ani Malta nedokázaly v prvním dni vyhrát ani jeden svůj zápas a vzájemný duel v zítřejším třetím kole už bude jen o čest. Slovenský výběr se domů bude vracet plný zklamání.
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Slovenská CS:GO reprezentace pro MS 2022
Zdroj: SAEŠ / Y-Games

Michal „KETUBOR“ Csontoš pro mistrovství světa utvořil tým z hráčů Sampi.Tipsport a ENTERPRISE. Na papíře sestava nevypadala vůbec špatně, jejich vylosovaná skupina ale patřila mezi ty náročnější. Podobně jako to měli Češi, slovenský výběr čekala bitva s evropskými konkurenty, zatímco v některých skupinách byl třeba jenom jeden. Očekával se boj o postup především s Norskem a Bosnou a Hercegovinou.

Právě tyto dva celky Slováci vyzvali hned v prvním hracím dni, který proběhl ještě před zahajovacím ceremoniálem. Od 2:00 našeho času nastoupili hráči v národních dresech na server proti Norsku, kterému se postavili na mapě Overpass. Začali sice za silnější CT stranu, ale nezachytili úvod a na soupeře nestačili. Ke čtyřem bodům za obranu přidali jen jeden další za útočnou stranu a utržili bolestivou porážku 5:16.

V pozdějším duelu se šlo na mapu Inferno. Její počáteční scénář byl podobný jako u českého zápasu, slovenský národní tým bohužel ani tady nezachytil úvod. Bosna a Hercegovina byla rozjetá a opanovala první polovinu poměrem 11:4. Slovensko sice v úvodu druhé poloviny snížilo rozestup na pět bodů, blíže se ale nepřiblížilo a druhá porážka 7:16 znamená konečnou. Právě jeho dva přemožitelé postupují do play-off.

Mistrovství světa na Bali slovenský výběr uzavře v sobotu od 5:20 soubojem s Maltou, která ve dvou předchozích zápasech uhrála jeden jediný bod. Nároďák se určitě bude chtít rozloučit výhrou. Vedle toho však jeho členové stále mohou přát úspěch alespoň českým kolegům z domácích týmů, česká sestava totiž po těsné prohře s Německem stále může usilovat o postup. Potřebuje však v sobotu dvakrát zvítězit.

Slovenská reprezentace:

 Slovensko Tomáš „system“ Zemko
 Slovensko Erik „The eLiVe“ Sith
 Slovensko Matúš „MATYS“ Šimko
 Slovensko Lukáš „sAvana1“ Lintner
 Slovensko Michal „T4gg3D“ Vrzal
 Slovensko Michal „KETUBOR“ Csontoš – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.