Přejít k hlavnímu obsahu

Nejmilejší vzpomínky z dětství gamerů? Rodinné hraní!

30. 1. 2023 | 14:30 Lifestyle
Mnoho nadšených hráčů objevilo počátky svého oblíbeného koníčku již v dětství, ať to bylo s první či druhou generací PlayStationu, počítačem nebo třeba „jenom“ starým dobrým Wii. Nejlepší vzpomínky spojené s pařením jsou z dob, kdy měli možnost trávit čas společným hraním se svými blízkými.
Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
Zdroj: depositphotos.com (s povolením)

Přinejmenším část dnes již dospělých hráčů našla svou lásku k videohrám již v dětství. Ať už sledovali tátu při hraní, pařili společně a nebo se přetahovali se sourozenci o ovladač.

Hry vs. Televize

Dříve to byla televize, v posledních letech jsou to právě videohry. Technologie, které mají být podle mnohých pro děti za každou cenu škodlivé. Realita je jiná, ale mnoho rodičů má k věci jasný postoj a nehodlá jej měnit.

O podobnou zkušenost se podělil jeden z gamerů na Redditu. Jeho žena dovoluje dětem pravidelně sledovat hodinu denně televizi. Ovšem v okamžiku, kdy s nimi nadšený gamer hodinu hraje videohry, tak je „oheň na střeše“.

„Jak můžu dosáhnout toho, aby se probrala z toho zastaralého způsobu uvažování? Aby pochopila, že videohry jsou krásné umění, inspirují, pomáhají budovat schopnosti, pomáhají s řešením problémům a jsou skvělé pro koordinaci očí a rukou? Mám prostě dost toho, že kazí čas, kdy se s dětmi sbližujeme, tou negativitou o videohrách,“ podělil se autor v příspěvku.

Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
: depositphotos.com

Stovky hráčů se okamžitě začali otce zastávat a zavzpomínali na dětství a na dobu, kdy hráli společně se svou rodinou. „Některé z mých nejstarších a nejmilejších vzpomínek - já a moje sestra vybíháme schody, protože jsme slyšeli tátův stařičký počítač startovat,“ píše jeden komentující.  

„Jedna z mých nejlepších vzpomínek z dětství jsou časy, kdy jsem hrával JRPG hry se svým tátou. Teď spolu pořád hrajeme Minecraft a Animal Crossing online, i když mu je skoro 70,“ sdílí další své krásné vzpomínky, které by bez gamingu nikdy neměl.

Pohled rodiče

Další komentující nabídli i pohled z „rodičovského tábora“ a doporučení, co v dané situaci dělat. „Existují stovky článků, které trvrdí, že videohry jsou dobré pro tolik věcí, jako je kritické myšlení a koordinace rukou a očí. Našla bych článek ze zdroje, jemuž bude věřit, a ukázala jí výhody. Jsem hráčská máma, hrajeme i stolní hry, a nikdy jsem nelitovala toho, že své děti nechávám hrát videohry. Ve skutečnosti to může být lepší strávit (takhle) hodinu u televize, než jen nečinně sedět a dívat se na ni.“

Videohry tak mohou být a dle výpovědí mnohých i jsou způsobem, jak společně trávit čas a tvořit vzpomínky, které s námi zůstanou i v dospělosti a k nimž se budeme rádi po letech vracet. Jak to bylo ve vašem případě? Podělte se s námi o své zkušenosti v anketě!

Trávili jste v dětství čas společným hraním?

Možnosti výběru
Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
Nejmilejší vzpomínky z dětství mladých gamerů? Rodinné hraní!
: depositphotos.com
Zdroj: GamingBible
Štítky: gaming