Přejít k hlavnímu obsahu

Jak probíhalo budování nové sestavy Entropiqu? Češi si konečně mohou zahrát o Major

2. 2. 2023 | 13:25 Counter-Strike 2 Rozhovor
U odhalení nové sestavy organizace Entropiq nemohla chybět naše redakce. Ve spolupráci redakčních týmů PLAYzone, CNN Prima News a Sazka Esport vznikl obsáhlý rozhovor s Games Directorem pražského celku Pavlem Klabanem, který dal nahlédnout pod pokličku budování letošní soupisky. Vyjádřil se také k názvu, zahraničním možnostem i rozloučení s leckrem.
Entropiq Prague CS:GO tým pro rok 2023
Entropiq Prague CS:GO tým pro rok 2023
Zdroj: PLAYzone

Přestavba kádru EIQ Prague neproběhla v ideální době. „Změny ve vedení znamenaly turbulentní časy, hlavně co se týče rychlosti rozhodování o koncepci, jakou chceme vést CS:GO program,“ naznačil Pavel Klaban. „Museli jsme řešit, čeho vlastně chceme v CS:GO dosáhnout, a čeho vůbec lze dosáhnout za daných okolností vývoje česko-slovenského trhu... Nebudu zastírat, že Entropiq na tom určitě má taky svůj podíl,“ řekl s dávkou sebereflexe.

Hlavní tváří pražské sestavy byl od počátku Michal „leckr“ Kadlíček. Ten už ale v týmu nepokračuje. „Leckr byl od začátku s námi v diskuzích, jaký roster bychom chtěli složit. Dali jsme hráči oficiální nabídku, ale byla jiná než požadovaná, což je ve vyjednávání naprosto normální,“ zmiňuje Klaban bývalého kapitána. „Poté nicméně přišel moment, kdy jsem se já rozhodl, že chci změnu, jiný vibe a skladbu týmu s novým kapitánem,“ uzavírá tenhle list.

Scénářů však bylo i tak mnoho. „Když Entropiq vstupoval do offseason, tak měl na stole hodně variant. Vždy zvažujeme různé oportunity a nebudu lhát, že neproběhly diskuze s týmy jako Bad News Eagles, BLUEJAYS, Grayhound,“ odhaluje Klaban. „Skutečně jsou to ale často pouze diskuze jako součást práce v esportovém týmu, který se chce dostat na Major a který objevuje i možnosti mimo evropský, vysoce kompetitivní region,“ doplňuje.

První varianta byla skutečně o česko-slovenské pětici. „Chtěli jsme tým, pod kterým se scéna semkne a kterému bude fandit,“ prozradil Games Director. „Pokud má Entropiq v zájmu být úspěšným česko-slovenským týmem a zároveň bojovat na zahraniční scéně, tak není překvapením, že jsme na AWP roli zvažovali ty nejlepší domácí hráče, kteří byli otevřeni jiným možnostem,“ naznačil možný zájem například o hráče kalibru Davida „forsyy“ Bílého.

Na seznamu měli špičkové střelce, ale čím více variant vymýšleli, tím více se odkláněli od své koncepce. „Museli jsme řešit dvě klíčové otázky, dvě klíčové role, kterých je na domácí scéně nedostatek – IGL a AWP. Neměli jsme tak jinou možnost, než kouknout do zahraničí,“ poukázal na změnu směru. „Vytipovali jsme si 8-12 jmen, vyzkoušeli jsme 4-5 hráčů a vybrali jsme ty, kteří se nám charakteristicky a skillově líbili nejvíce,“ uzavřel otázku.

Nemohli jsme se nezeptat také na jméno odhalené sestavy. „Ruský tým už s námi nepokračuje, protože byznysově už to nebylo udržitelné a klukům se dvakrát nepodařilo dostat na Major,“ naposledy zmínil bývalou sekci. Nikdo další ji nenahradí, tudíž se pražská pětice dočká povýšení a možnosti se kvalifikovat na Major. „Ano, tohle bude tým, který se bude jmenovat Entropiq,“ odpověděl Klaban stručně a jasně na naši otázku.

V následujících dnech se můžete těšit na pokračování a další vhled do nitra Entropiqu formou rozhovoru.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.