Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo vyhraje IEM Katowice? Nejlepší týmy světa sleduj na PLAYzone streamu

10. 2. 2023 | 14:45 Counter-Strike 2 Preview
Dvě části katovického turnaje jsou minulostí a ve hře o titul zůstává šestice nejlepších celků. Shodou okolností jde o absolutní světovou špičku, z TOP 7 světového žebříčku chybí pouze FaZe Clan, který v přímém souboji se sousedním týmem neuspěl a play-off se jej týkat nebude. G2 a Heroic jsou ve formě, Team Vitality zlomil prokletí a fanoušky čeká parádní vyvrcholení!
Složení play-off IEM Katowice 2023
Složení play-off IEM Katowice 2023
Zdroj: ESL Counter-Strike

Česká a slovenská stopa na IEM Katowice 2023 bohužel skončila ve skupinách. Adam „NEOFRAG“ Zouhar byl jedinou výhru od postupu, ale OG se proti světovým jedničkám z Heroic nevedlo. Po pádu do spodního pavouka navíc nemohli kvůli nemoci využít služeb Shahara „flameZ“ Shushana, a tak proti Outsiders tahali za kratší konec provazu. David „frozen“ Čerňanský smutně vypadl již o kolo dříve bez jediného skalpu.

Heroic se následně podařilo ovládnout celou skupinu, stejně jako na druhé straně barikády G2 Esports. Dva aktuálně nejlepší týmy světa zůstávají neporaženy a v semifinále budou čekat na čtvrtfinálové výsledky. G2 ve skupině A neztratili ani mapu, porazit dokázali loňské šampiony FaZe i NAVI, kde Ilya „m0NESY“ Osipova zazářil neuvěřitelnou statistikou 13:0 na vyhrané duely proti Oleksandru „s1mple“ Kostylievovi.

Nejkrásnější příběh mohli napsat Complexity, které táhl Håkon „hallzerk“ Fjærli – hráč, jenž v Katovicích proslul parádním mulletem i neortodoxním crosshairem. COL v zápase o všechno bohužel nestačili na Major šampiony z Outsiders, jenž ve čtvrtfinále vyzvou Natus Vincere. Druhou dvojici utvoří Team Liquid a Vitality, Mathieu „ZywOo“ Herbaut se po letech konečně dočkal vytouženého postupu do play-off.

Na fanoušky nyní čeká dvoudenní pauza, po které se veškeré dění konečně přesune před zraky živého publika. Spodek Aréna bude opět vyprodaná a jistě po celý víkend nabídne tu nejlepší esportovou atmosféru. Pro všechny, kdo se na rozhodující bitvy bude dívat z pohodlí domova, tu i ve zbývajících třech dnech bude připravený PLAYzone stream. Těšit se na vás bude čtyřlístek Shadye, Mishek, Koty, Storm.

Rozpis play-off IEM Katowice 2023
Pátek 15:30 Ukrajina Natus Vincerevs. Rusko Outsiders
Pátek 19:30 Spojené státy americké Team Liquidvs. Evropa Team Vitality
Sobota 15:30 Dánsko Heroicvs.vítěz NAVI/OUT
Sobota 19:30 Evropa G2 Esportsvs.vítěz TL/VIT
Neděle 16:00BO5 grandfinále
Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.