Přejít k hlavnímu obsahu

Toxicita fanoušků a špatné drafty. Hráč Fnatic komentoval tragický split

10. 2. 2023 | 16:10 League of Legends Komentář
Iván „Razork“ Martín Díaz na svém Twitch streamu komentoval problémy týmu Fnatic v uplynulém zimním splitu LEC. Mančaft se v nejvyšší evropské soutěži umístil až na 9. místě a nepostoupil do další fáze. „I když jsme vyhráli, dostával jsem výhružky smrtí,“ sdílel Španěl své zkušenosti.
Hráč Fnatic komentoval dění posledních týdnů
Hráč Fnatic komentoval dění posledních týdnů
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nebyl to povedený split. Jak pro Fnatic, tak pro jejich junglera. Razork byl často kritizovaný za své výkony, někteří fanoušci ale zahnali své výhrady do extrémů. „Fanoušci byli velice toxičtí. I když jsme vyhráli, tak mi posílali výhružky smrtí,“ přiblížil 22letý Španěl obsah zpráv od diváků.

Sám Razork si je svých horších výkonů vědom. „Kdybych měl ohodnotit svoje výkony, dal bych si 2/10. Bylo to velice špatné,“ přiznal usměvavý hráč.

Nepochopená meta

Problémů Fnatic bylo mnoho, jungle rozhodně nebyla tím jediným. Razork během svého streamu několikrát zmínil draft a současnou metu. „Nikdy jsme neporozuměli patchi. Když jsme začali hru, měli jsme vždycky tak 30% na vítězství kvůli špatnému draftu,“ komentoval Díaz výběr šampionů.

Potíže s draftem a čtením mety nejsou u organizace nic nového. YamatoCannon byl v minulosti za svoje drafty často kritizován, rok 2023 je zatím v podání Crushera a Hivy ještě horší. Podle Razorka měl jeho tým dobrý pick/ban jen v jednom z devíti utkání.

Bez plánu

Fnatic vypadali často zmateně. Hráči dělali spoustu chyb, komunikace vázla a týmové výkony zaostávaly daleko za ostatními. Razork a spol. měli jediný plán - hrát přes Humanoida a on potahá. I proto byly vidět chyby dua mid + jungle nejvíce.

„Zvenčí by mnozí řekli, že já a Humanoid jsme intili, ale kdybychom nic nedělali, skončil bych hru bez killu a já nenávidím, když se to stane,“ popisoval Španěl svůj myšlenkový proces. „Fanoušci vidí, že máš 2/5 a myslí si, že hraješ špatně. Podle mě jsem hodně makal v zákulisí, snažil jsem se dělat všechno pro to, abych udržel tým nahoře,“ řekl Razork.

Nervy a nejistá budoucnost

Tlak na hráče byl obrovský. Fnatic jsou zvyklí bojovat o nejvyšší příčky. Realita však byla naprosto odlišná. Dva triumfy z devíti zápasů, předposlední místo. „Byl jsem ve stresu a měl jsem pocit, že musím dělat víc, než jsem dělal. Takže jsem z nějakého důvodu dělal méně,“ nechal se slyšet Razork.

Co přijde v následujících měsících, mladý španělský jungler neví. „Nevím, co se stane v dalším splitu, nemám žádné informace,“ ukončil svou rozmluvu o problémech Fnatic a své budoucnosti.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).