Přejít k hlavnímu obsahu

Tohle se jen tak nevidí. Co pomohlo kapitánovi nejlepšího týmu světa?

10. 2. 2023 | 18:07 Counter-Strike 2 Zajímavost
Rasmus „HooXi“ Nielsen je jednou z hlavních postav raketového vzestupu G2 Esports. Svou vytrvalou prací se vyšvihl mezi nejlepší IGL světa. Ruský hráč Andrey „Jerry“ Mekhryakov poodhalil, že i on sám pomohl současným světovým jedničkám na trůn.
HooXi dotáhl G2 na vrchol světového žebříčku
HooXi dotáhl G2 na vrchol světového žebříčku
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (se souhlasem)

IGL ruského týmu forZe Jerry sdílel svou zkušenost s kapitánem G2 Esports. „Jsem rád, že jsem pomohl G2 zapsat se do historie,“ vtipkoval 24letý hráč, lídr momentálně 32. týmu světa.

Ke zprávě na Telegramu přiložil screenshot konverzace mezi ním a HooXim. Ten jej žádal o radu. ForZe byli v té době jedním z mála týmu, který během tréninků pravidelně G2 porážel a populární Dán hledal odpovědi. Obrátil se tak na Jerryho.

Ten mu dlužil laskavost a ochotně pomohl. Zaměřil se především na mapy Mirage a Inferno. Například na CT straně druhé zmíněné mapy byli podle něj G2 příliš pasivní a nechávali soupeři příliš prostoru. Rady zřejmě pomohly, G2 momentálně disponují sérií osmi výher na Infernu.

Vzpomínku okomentoval HooXi na Twitteru. „Mohu vám říct, že to nedělám často, protože mám pocit, že některé věci musí zapadnout na své místo, a jednou z nich je, že nehrajeme často stejné turnaje. Také Jerry se mě v dobách mého působení ve Flames ptal na trénink mezi jinými věcmi, tak jsem si řekl, proč ne?“ odpovídal na příspěvek jednoho z redaktorů dust2.us.

Ze začátku svého angažmá v G2 Esports byl Rasmus „HooXi“ Nielsen často kritizován. Nestřílelo mu to, často si za mapu připsal jen jednotky killů, ani týmově to nebylo úplně ono. G2 dokonce nepostoupili ani na brazilský Major do Ria de Janeira.

Loňskou sezónu ale tým završil vítězstvím na BLAST Premier World Final, letos je zatím neporažený. Veliký podíl na tom má právě HooXi. Ten se nebál ani obrátit na kolegy z ostatních týmů, aby mu poradili, kde jeho mančaft dělá chybu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).