Přejít k hlavnímu obsahu

Vicemistr ČR je konečně volný. Novému angažmá je otevřený i v roli kouče

12. 2. 2023 | 10:14 Counter-Strike 2 Přestup
Další z hráčů na transfer listu je oficiálně volný. Český reprezentant z loňského MS na Bali se dohodl na ukončení smlouvy v Sampi.Tipsport a bude mít jednodušší vyjednávání o svých budoucích krocích. Tento krok přichází po kompletaci všech domácích profesionálních týmů, minimálně co se týče základní hráčské pětice. Jan „HONES“ Urválek však nehází flintu do žita.
Jan „HONES“ Urválek
Jan „HONES“ Urválek
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Jan „HONES“ Urválek za sebou nemá jednoduché období, za kterým však nyní udělá tlustou čáru. V lednu byl přesunut na přestupovou listinu Sampi.Tipsport, angažmá se mu však najít nepodařilo a v organizaci nyní končí nadobro. Rok přitom začal tažením, kdy byl v mixu jediný zápas od postupu do OMEN WGR Challenge.

„Hledám nový start do roku 2023. Ready na hardwork, vydat ze sebe vše co ve mě je,“ hlásil na začátku sezóny, kdy ještě většina týmů nebyla kompletní. Nyní je situace jiná, proto je otevřený i jiným možnostem, aby se udržel na scéně. „Stále hledám český nebo evropský tým jako rifler, co může hrát jakoukoliv roli, ale jsem také otevřený nabídkám jako koučovat. V opačném případě budu donucen si najít práci,“ píše 22letý hráč na Twitteru.

Právě trenérů je na domácí scéně poskrovnu. Jelikož se mu zřejmě v tuto chvíli nepodaří najít profesionální angažmá v roli hráče, jedině poskládat zbrusu novou sestavu, tak cítí šanci v jiné pozici. Například ENTERPRISE stále nemají trenéra, spousta jiných týmů sahá i po asistentech či individuálních koučích. „Novej start, novej příběh, nová životní etapa. Asi už nastal ten čas,“ uvedl v jiném tweetu před koncem v Sampi.

HONES v minulosti reprezentoval týmy jako Dark Tigers, eXtatus, Inside Games nebo Entropiq, kde se poprvé dostal k full-time podmínkám. Mnoho úspěchů posbíral v době covidové, proto byl po selhání na loňském Tipsport MČR CS:GO tak zklamaný. Ve sbírce má titul a další tři stříbra z COOL ligy, prvenství na MSR i stříbro ze samotného MČR. V minulém roce si zahrál také za český národní tým na mistrovství světa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.