Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport útočí na první letošní úspěch. Zazáří hvězdná sestava v play-off?

12. 2. 2023 | 11:58 Counter-Strike 2 Preview
Loňská sestava Sampi.Tipsport mnoho úspěchů na mezinárodním poli nenalezla a pro pozvánky do větších online turnajů se ta letošní potřebuje prvně ukázat. Jednou z možností je druhá divize European Pro League, kde jsou Sampi po třech zápasech neporaženi.
Sampi.Tipsport CS:GO tým pro rok 2023
Sampi.Tipsport CS:GO tým pro rok 2023
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

EU Pro League má sice od slavné ESL Pro League daleko, pro týmy z nižších tříd však může jít o důležitý startovací můstek. Sampi.Tipsport se EUPL zúčastnili už vloni, minulá sestava ale uspět nedokázala. S novými posilami však dosavadní jízda vypadá o poznání lépe. Ve skupině zametli s ENCE Academy i Case Esports a na kontě již mají také první výhru v play-off, kde proti allStars Gaming opět neztratili ani mapu.

Ambiciózní česko-slovenský celek je v tuto chvíli jedinou výhru od jisté medaile a ukrojení části prize poolu ve výši 220 tisíc korun. Sampi však míří především za postupem do první divize, kam zamíří dva nejlepší týmy. Od tohoto cíle je dělí dva triumfy. U dalších zápasů navíc získali přidanou motivaci díky podpoře HLTV.org, kde mohou získat důležité body do žebříčku. Mohlo by tak opravdu jít o ideální vstup do sezóny.

V semifinále horního pavouka v neděli 12. února od 12:30 vyzvou The Prodigies, kde aktuálně působí krajan Simon „KWERTZZ“ Horák. Výhra by znamenala postup do finále WB, kde bude čekat lepší z dvojice Zero Tenacity, Invictus International. Ve spodním pavouku se pak nacházejí Nexus Gaming, KRC Genk a Viperio. Dohrávka turnaje bude bohužel rozdělena kvalifikací na Major, šampiona poznáme 16. února.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.