Přejít k hlavnímu obsahu

Nadějná plzeňská cesta skončila po pěti výhrách. Mladíci ukázali potenciál

12. 2. 2023 | 21:00 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Letošní druhá otevřená kvalifikace FIFA Global Series je minulostí. Turnaje se zúčastnila i čtveřice českých borců. Nejlepší výsledek má za sebou Lukáš „T9Laky“ Pour, jenž byl jedinou výhru od postupu do fáze bracketu. Na druhé straně se kvalifikace vůbec nepovedla Matěji „Matejs“ Dunkovi, jenž ze tří utkání nevyhrál jediné.
Lukáš "T9Laky" Pour
Lukáš "T9Laky" Pour
Zdroj: FCVP Esport (s povolením)

Nebyl to jednoduchý los pro české hráče. V konkurenci více než pěti stovek hráčů ale rozhodně ostudu neudělali.

Nejblíže úspěchu byl zkušený Lukáš „T9Laky“ Pour. Plzeňská hvězda v evropské konkurenci nezaostávala, ba naopak. Po pěti kolech měl T9Laky na kontě čtyři vítězství. Potřeboval ještě dvě na postup do další fáze.

Zázračné dítě Anders Vejrgang nejdřív připsalo na konto Lukáše Poura druhou prohru. Po jedné Lakyho výhře pak přišel na řadu evropský šampion EthxnH, jenž českého borce porazil 2:1. Tři prohry znamenaly konec nadějí. Plzeňský reprezentant skončil v posledním kole před bracketem se skóre 5-3. „Hrál jsem slušně, ale nemůžu neproměňovat tolik velkých šancí. Nebyl to nejjednodušší swiss, ale i tak jsem mohl postoupit do bracketu,“ psal zklamaný T9Laky na Twitter.

Na tři vítězství stačili mladíci Dominik „Seron“ Čermák a Michal „Mrkyy“ Mrkos. „Dnes jsem se cítil dobře, hrál jsem jedny z nejlepších zápasů, ale ani to někdy nestačí. Třetí zápas bolí nejvíc, mohl jsem mít 3:0 a opravdu jsem měl pocit, že jsem si výhru zasloužil,“ komentoval své výkony hráč oblékající dres Sampi.

Kvalifikace se bohužel nevydařila Matěji „Matejs“ Dunkovi v barvách Entropiqu. Všechny tři z jeho zápasů skončily prohrou.

Další online kvalifikace FIFA Global Series je na programu 18.–19. března.

Výsledky českých hráčů (V-R-P)
HráčSkóre
T9Laky5-0-3
Seron3-0-3
Mrkyy3-0-3
Matejs0-0-3

Formát FGS

V online kvalifikacích jsou hlavní odměnou body do celkové tabulky FGS, díky kterým se lze dostat do play-off FIFA Global Series, kde je celkem 64 míst (34 pro Evropu). Přes něj se mohou ti nejlepší kvalifikovat na FIFAe World Cup, kam postoupí top 24.

Do play-off FGS vede cesta ještě přes Play-Ins a Major. Místo v Play-In fázi si vyslouží také vítěz domácí ligové soutěže (e:LIGA).

Přes online poháry se do play-off probojuje šestnáct hráčů. Z nejlepších lig postoupí čtrnáct borců, z Play-Ins top 4. Celkem bude mít Evropa v play-off 34 zástupců.

Štítky: fifa, FCVP esport, T9Laky
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).