Přejít k hlavnímu obsahu

DNE a SINNERS odkládají, dva týmy Sampi vládnou. Jak probíhá ESEA sezóna?

16. 2. 2023 | 12:09 Counter-Strike 2 Reportáž
Další sezóna soutěží od portálu ESEA.net se pomalu dostává do poloviny základní části. Zatímco některé týmy mají po četných odkladech před sebou obří nálož zápasů, u jiných už je jasně vidět, jak na tom jsou a jestli můžou bojovat o play-off. Pojďme si všechny divize projít.
Oba CS:GO týmy Sampi.Tipsport
Oba CS:GO týmy Sampi.Tipsport
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Po pádu SINNERS má česko-slovenská scéna nejlepší zástupce až v lize ESEA Advanced. Většina týmů zde ale volila četné odklady a má před sebou náročný program. Z domácí špičky toho má nejvíce odehráno Cryptova, která je s bilancí 4-3 na 26. místě. Pozitivní bilanci mají také SINNERS (3-1), ENTERPRISE (2-0) a Dynamo Eclot (1-0), u nichž se čeká na další zápasy. Sunset, bývalý slot eSuby, je u dna se skórem 1-8.

V následující divizi Main naopak česko-slovenská sestava patří mezi neporaženou hrstku. Sampi.Tipsport jsou aktuálně druzí s 8 zápasy bez prohry. Na elitní desítku sympaticky útočí i akademie SINNERS s bilancí 7-2. UNiTY (3-3) a Entropiq (2-2) jsou s méně zápasy a neutrální bilancí ve středu pole, trojlístek ANDROMEDA, Imperishable Clan a Entropiq Future bude s aktuálním skóre 3-5 ještě muset zabrat.

ESEA Season 44
ESEA Season 44
Foto: ESEA

Další z akademií se parádně daří v následující soutěži. Sampi NEXT se inspirovali svým hlavním týmem a s bilancí 8-0 dokonce kralují divizi Intermediate, jakožto jediný celek bez prohry. Ve třetí desítce se díky skóre 6-2 nachází eSuba, shodný počet 5 výher a 3 proher poté mají DNE Thunders a BRUTE. Výčet česko-slovenských zástupců v této lize uzavírají ZennoX, NanoExit (oba 4-4) a Slovak Illusion Gaming (4-5).

Poslední soutěž je otevřená všem premiérovým účastníkem, i zde se nachází početná skupina českých a slovenských jmen. Nejlépe si s bilancí 8-1 vede sestava VELVXT, jen o jeden zápas hůře na tom jsou GLORE, Game Pulse a mix At least we tried. V nejlepší stovce také najdeme další z akademií Cryptova Black (7-3).

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.