Přejít k hlavnímu obsahu

Už to není vášeň, jen práce. Korejská legenda popisuje smutnou realitu

20. 2. 2023 | 09:30 League of Legends Rozhovor
Mistr světa z roku 2020 a trojnásobný šampion LCK neprožívá nejlepší období. Na midlane se mu nedaří tak jako v předchozích sezónách a sám přiznává, že jeho vztah k League of Legends se výrazně změnil. „Když jsem debutoval, byla to 100% vášeň a 0% práce. Teď je to 100% práce,“ mluví Heo „ShowMaker“ Su o svých pocitech pro KORIZON Esports.
Heo "ShowMaker" Su
Heo "ShowMaker" Su
Zdroj: Bruno Alvares/Riot Games (s povolením)

U profesionálních hráčů počítačových her se podobné věci stávají často. Dlouholetý každodenní trénink nakonec stojí za jejich vyhořením a absolutní změnou přístupu k titulu. U Showmakera jde o League of Legends.

Midlaner, jenž je od roku 2017 součástí organizace DAMWON, se stále drží mezi nejlepšími hráči planety. Nikdy od svého postupu do první korejské ligy nezameškal mistrovství světa. Na jaře 2021 byl vyhlášen nejlepším hráčem LCK, o několik měsíců později pak MVP finálové série proti T1.

Letos ale není 22letá hvězda ve své kůži. Více prozradil v interview pro KORIZON„Na lince se mi zatím moc nedařilo ve farmení. Poslední dobou to je takové nejisté, moje hra nefunguje,“ komentuje Showmaker své výkony z právě probíhajícího splitu.

„Někdy mám takové období, kdy se mi ne úplně daří. Nevím proč, nemá to důvod. A ani si nemyslím, že existuje nějaké dobré řešení,“ pokračuje Heo Su. „Vždy si jen řeknu, že to vyřeší čas a musím dál tvrdě pracovat,“ doplňuje.

Změnu oproti dřívějším letům pociťuje Showmaker i ve vztahu k League of Legends a profesionálnímu hraní jako takovému. „Když jsem debutoval, byla to 100% vášeň a 0% práce. Teď je to 100% práce. Tak to je. Smutné, že?“ ukončil Su interview s Ashley Kang z KORIZON Esports.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).