Přejít k hlavnímu obsahu

G2 ve finále LEC. V bláznivé BO5 přehráli loňské šampiony

21. 2. 2023 | 14:12 League of Legends Reportáž
Evropa zná prvního finalistu nejvyšší soutěže v League of Legends. V upper bracketu play-off zimního splitu porazili G2 Esports obhajující šampiony z KOI 3:1. Tým kolem Rasmuse „Caps“ Winthera se opět nebál netradičních picků a kompozicí, největším překvapením byla Sejuani na midlane.
Hans Sama v barvách G2 Esports
Hans Sama v barvách G2 Esports
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

G2 v letošní sezóně baví. Obměněná sestava nejúspěšnější organizace v historii LEC k unikátním šampionům přidává i agresivní herní styl, kterým válcují soupeře. Další obětí rozjeté mašiny byli reprezentanti KOI.

Čekala se vyrovnaná bitva mezi dvěma evropskými top týmy, první dvě hry ale nasvědčovali spíše jednostranné krasojízdě v podání G2. Úvodní zápasy trvaly v součtu 53 minut. G2 se bez větších problémů dostali do vedení 2:0 a byli jediný bod od zajištění finálové účasti.

KOI se však nehodlali jen tak vzdát. Třetí hra byla v jejich režii, Kim „Malrang“ Geun-seong se svou Sejuani předvedl tradičně kvalitní výkon a byl hlavním klíčem k úspěchu svého týmu. 4-1-14, takřka bezchybné představení korejského junglera.

Čtvrtá hra se ukázala být tou nejzajímavější. Chaos. Spousta potyček, kupa chyb, především ale zábavné League of Legends.

Dlouho byl zápas vyrovnaný, žádný z týmu nijak výrazně neodskočil a rozdíl v goldech se držel v rozmezí několika málo tisíc. Týmová kompozice G2 se ale postupně ukazovala jako příliš silná pro carry v barvách KOI, která si nevěděla rady s duem Maokai + Olaf.

Pátý špíl tak nebyl třeba, KOI se v celé sérii zmohli jen na jediný zničený Nexus. G2 zvítězili 3:1 a zajistili si místo v grand finále zimního splitu. To je na programu v neděli 26. února od 18:00. KOI čekají v lower bracketu na lepšího z dvojice SK/MAD Lions.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).