Přejít k hlavnímu obsahu

Totální dominance na všech frontách. Evropští šampioni vyhráli téměř 200 tréninků

27. 2. 2023 | 19:56 League of Legends Zajímavost
G2 Esports v neděli 26. února oslavili již desátý evropský titul v League of Legends. Nejúspěšnější organizace v historii prošla play-off bez problémů, ve finálové BO5 sérii proti MAD Lions neprohrála ani jednu hru. Potvrdila tak kvalitu z předchozího průběhu splitu, ale také z tréninkových zápasů. O luxusní bilanci svého týmu se na Twitteru podělil generální manažer League of Legends sekce Romain Bigeard.
G2 ovládli zimní split
G2 ovládli zimní split
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Celkem odehrála League of Legends sestava G2 Esports podle francouzského manažera od prosince do února 255 tréninkových zápasů (scrimů). Ve 194 případech byli vítězní, prohráli jen 61krát. Mohou se tak pyšnit luxusním 76% win ratem.

Nejčastějším tréninkovým parťákem zimních šampionů byli XL, nejhorší tým LEC. Často se mimo oficiální utkání G2 na Summoner's Riftu setkali také s Vitality a SK Gaming, nejméně pak scrimovali s Fnatic, KOI a Team Heretics.

První prohrané finále

Tréninky probíhaly ve dvou tříhodinových blocích (13-16, 17-20). Počet utkání v jednom bloku se pochopitelně lišil, průměrně ale jedna hra trvala pouhých 22 minut.

Bigeard se zároveň pochlubil s disciplinovaností svého celku. Ten každý ze 40 tréninkových bloků dohrál do konce a nezrušil jedinou hru. Nejčastějšími „rušiteli“ byli v tomto ohledu Fnatic a Astralis.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).