Přejít k hlavnímu obsahu

Jakub Jankto dostal ve FIFA speciální kartu za statečnost

3. 3. 2023 | 12:06 EA SPORTS FC 24 Příběh
Jakub Jankto se stal jedním z prvních evropských fotbalistů, který vyšel na veřejnost s coming outem o své homosexualitě. Hráč AC Sparta Praha se dočkal obří podpory od sportovního světa. Ke slavným fotbalovým značkám se přidala také společnost EA Sports, jež v týdnu vydala speciální kartu Jakuba Jankta ve FIFA 23.
Jakub Jankto ve FIFA
Jakub Jankto ve FIFA
Zdroj: depositphotos.com/fut.gg (s povolením)

4,3 milionu zobrazení na Twitteru, 6,6 milionu přehrání na Instagramu. Coming out Jakuba Jankta byl v polovině února tématem, které řešil celý fotbalový svět.

Janktovo oznámení podpořily desítky světoznámých fotbalových klubů. Z řad hráčů se přidali Bruno Fernandes i spoluhráči z AC Sparta Praha.

Ke známým jménům se přidali i vývojáři z EA Sports. „Získejte předmět Jakub Jankto z edice Momenty připomínající jeho statečnost a vítězný zápas 3:0 po jeho oznámení,“ stojí u karty Jakuba Jankta, kterou mohou hráči do svého celku ve FIFA 23 přidat po splnění daných úkolů.

Jak získat speciální kartu Jakuba Jankta?

  • Vyhrajte 3 zápasy v přátelském zápase FUT Live: Silver Lounge
  • Vstřelte 8 gólů ve hře Live FUT Friendly: Silver Lounge
  • Asistujte u 6 gólů v Live FUT Friendly: Silver Lounge

Speciální karta Jakuba Jankta bude ve FIFA 23 k mání do středy 8. března.

EA Sports FIFA
EA Sports FIFA
: depositphotos.com (s povolením)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).