Přejít k hlavnímu obsahu

Před pěti lety vyhrál svůj první turnaj, dnes je NEOFRAG největší českou hvězdou

4. 3. 2023 | 08:00 Counter-Strike 2 Příběh
Adama „NEOFRAG“ Zouhara mají dnešní fanoušci spojeného především s působením v SINNERS, odkud zamířil do světa. Mnozí si vzpomenou i na Universe. Dokázali byste ale vyjmenovat všechny organizace, které předtím reprezentoval a kde pozvedl svůj první pohár?
NEOFRAG v dresu Pyctophobie (druhý zprava)
NEOFRAG v dresu Pyctophobie (druhý zprava)
Zdroj: Y-Games 2018

OG dnes na svých sociálních sítích zveřejnili fotku z prvního vyhraného offline turnaje Adama „NEOFRAG“ Zouhara, jakožto vzpomínku na začátek kariéry české hvězdy. Od triumfálního momentu na pódiu Y-Games 2018 uplynulo 1734 dní, tehdy byl NEOFRAG čerstvě sedmnáctiletý. Reprezentoval přitom dnes již neexistující organizaci Pyctophobia, z tehdejší sestavy už je na scéně aktivní jen Filip „K1-FiDa“ Dvořák.

Vůbec prvním oficiálním týmem mladého Adama byl Overwalk v roce 2017. Přes působení v Gunrunners se dostal až do Eclot Gaming, kde si odbyl neúspěšnou premiéru na MČR. I přesto byl tenhle ročník obzvláště důležitý, protože NEOFRAG v týmu působil s Petrem „uno“ Lipowskim. S ním, jakožto matadorem domácí scény, debatovali rodiče o možné kariéře tehdy 17letého hráče, jehož dodnes podporují na každém turnaji.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Jeho dalším působištěm byla organizace Majestic Lions, odkud však po pouhém měsíci přestoupil do Pyctophobie. Právě z této doby je i titulní fotografie tohoto článku, kdy v sestavě kutnass, wap0, K1-FiDa, NEOFRAG, f1ndus ovládli největší slovenský turnaj Y-Games. Po konci tohoto angažmá jednorázově oblékl dres BRUTE, ale klíčový byl další přesun. Důležitou etapu kariéry začal od podzimu psát v Universe.

Po semifinále v Tipsport COOL lize a bronzové medaili z MČR 2018 následovaly anabáze v NecroRaisers, Dark Tigers a triumfální návrat do dresu Universe, se kterými ovládl PLAYzone Challenge. Na uvolněný trůn mistrů ČR bohužel neusedli, ale opanovali alespoň ESL Nationals. Cesty se však rozešly a přišel životní přestup. NEOFRAG si vysloužil profesionální smlouvu v SINNERS, kteří si jej ale vybrali až jako náhradu.

Sled událostí už dnes každý zná. Výhra Supreme Masters, první mezinárodní zářezy, dva tituly mistra ČR, účast v ESL Pro League nebo opakovaná snaha o Major. NEOFRAG byl skutečným tahounem a ke svým 21. narozeninám si nadělil přesun do ciziny. Dřívější nabídka od ENCE ještě nevyšla, stěhování do OG se ale stalo skutečností. Hříšníci dodnes Adama Zouhara nenahradili, zatímco z něj se vyklubala největší česká hvězda.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.