Přejít k hlavnímu obsahu

Česká premiéra v ženské lize byla neúspěšná. Slovenská mistryně světa byla proti

9. 3. 2023 | 12:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Středeční večer byl ve znamení premiérového představení české hráčky v ženské lize ESL Impact. Justýna „Týnka“ Ducká spolu s Leou „Xia“ Vagovou a dalšími třemi kolegyněmi vyzvala úřadující mistryně světa Nigma Galaxy, které byly bohužel nad jejich síly. Šlo ale teprve o první zápas z pěti, boj o postup do play-off je stále otevřený. Druhý zápas je čeká dnes večer.
Katarína „Kat“ Vašková
Katarína „Kat“ Vašková
Zdroj: ESL (s povolením)

Poprvé v historii se české hráčce podařilo kvalifikovat do nejprestižnější ženské soutěže ESL Impact. Justýna „Týnka“ Ducká navíc uspěla se slovenskou spoluhráčkou Leou „xia“ Vagovou, čímž se seznam zástupkyň v lize podstatně rozrostl. Doposud se v ESL Impact nacházel pouze Katarína „Kat“ Vašková, kterou přitom zmíněné duo vyzvalo hned ve svém prvním zápase. Premiéru si Týnka a xia nemohly vybrat náročnější.

Série mezi Nigma Galaxy a MVP začala na mapě Mirage. Druhý jmenovaný celek ukázal, proč si zvolil právě tuhle mapu a za útok dokázal vyhrát šest kol. MVP navíc pokračovaly dobrou obranou a brzy dokázaly srovnat na 12:12. Koncovka ale patřila Kat a spol., přičemž slovenská hráčka s 25 killy vévodila statistikám.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Na druhé mapě Inferno už se ukázala síla nejlepšího ženského týmu světa. Inferno bylo rychlou demolicí, kterou Nigma Galaxy načaly už výhrou dvanácti bodů za T stranu. Xia ani Týnka se v zápase neztratily, ba naopak, ale byla to Kat, která byla nejlepší hráčkou i druhé mapy, a tím pádem také celého zápasu. Holky se nemají za co stydět, protože neúspěšnou premiéru si ve druhé skupině B zažil i hvězdný celek G2 OYA.

Šanci na reparát bude mít nadějná sestava plná mladých tváří jen o den později. Ve čtvrtek se MVP od 19:30 postaví ženskému týmu Astralis, který bude chtít dát zapomenout na neúspěšnou loňskou sezónu. Nigma Galaxy naopak vyzvou Ninjas in Pyjamas Female, a i tady budou jasnými favoritkami na vítězství.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.