Přejít k hlavnímu obsahu

Tři změny v sestavě! Vicemistr z eSuby, český talent i slovenský objev

10. 3. 2023 | 21:00 Counter-Strike 2 Přestup
Nevydařený začátek roku se v UNiTY rozhodli začít řešit od podlahy. Jádro z minulé sezóny je v rozkladu a v týmu pokračuje jenom jeden hráč, minimálně pro tento víkend. Ostrou zkouškou nových tváří budou víkendové kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha. Cílem je postoupit v sobotu, jinak budou muset bojovat a strachovat se až do pozdního nedělního večera.
luke a Levi
luke a Levi
Zdroj: Entropiq / PLAYzone

Dvě neúspěšné kvalifikace byly posledním vykřičníkem, které vedení UNiTY esports potřebovalo. Jozef „d0di“ Kiss začal oficiálně trénovat 1. března, ale už nyní bude pracovat se zcela jinou sestavou. O víkendu se s týmem neukáží dvě stálice Ľuboš „HenkkyG“ Ilko, Martin „creze“ Bagala ani Peter „WEAMO“ Rauch.

První změny začaly prosakovat na veřejnost ve středu. UNiTY měli projevit zájem o Lukáše „Levi“ Bouřu, posledního volného hráče z bývalé sestavy eSuby. Ten má k přestupu opravdu blízko, pro víkendovou účast se totiž musel vzdát vybojovaného slotu v uzavřené kvalifikaci, kam postoupil s mixem Blasteri.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Do profesionální organizace ze Slovenska by měl mít namířeno také Lukáš „luke“ Vánský. Ten v pouhých patnácti letech platí za velký talent českého CS:GO. Svůj potenciál vloni prokazoval při působení v akademii Entropiq Future, od té doby reprezentoval mezinárodní sestavu The Young Prodigies a čekal na šanci.

Nejvíce ovšem překvapuje poslední do party. Tomáš „NITRO“ Kočik není příliš známým jménem domácí scény, ale ve druhé kvalifikaci se proti UNiTY vytáhl 37 killy a dopomohl k překvapivé výhře svého týmu. D0di a jeho svěřenci neváhali a osmnáctiletého střelce si přizvali na zkoušku, jeho první na takové úrovni.

Sestava UNiTY pro víkendové kvalifikace:

 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík
 Česká republika Lukáš „Levi“ Bouřa
 Česká republika Lukáš „luke“ Vánský
 Slovensko Tomáš „NITRO“ Kočik

 Slovensko Jozef „d0di“ Kiss – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.