Přejít k hlavnímu obsahu

Nový česko-slovenský rekordman. Legenda pokračuje v nejdelším streamu historie

12. 3. 2023 | 14:00 Twitch
Netrvalo dlouho a česko-slovenský rekord nejdéle trvajícího živého vysílání na Twitchi byl překonán. Ivan „Dev1“ Lazarov, slavná tvář domácího esportu, pokračuje ve své cestě kolem světa, během které nepřetržitě streamuje, a svou pouť okořenil překonáním maxima Nikoly „Mullersie“ Müllerové. Meta 572 hodin byla pokořena. Už teď je jisté, že slovenský tvůrce bude pokračovat i po hranici 600 hodin.
Ivan "Dev1" Lazarov
Ivan "Dev1" Lazarov
Zdroj: instagram.com/tvdev1 (s povolením)

Ivan „Dev1“ Lazarov drží nový česko-slovenský subathon rekord. Během své cesty kolem světa překonal hranici 572 hodin a pokračuje vesele dál. Kde se zastaví? O tom rozhodnou, jak už to u subathonů bývá, diváci.

Již nyní je jisté, že stream bude pokračovat minimálně do úterý 14. března a Ivan Lazarov tak překročí metu 630 hodin. Podpora od fanoušků je obrovská. Přes 1000 odběratelů, desítky tisíc korun v donatech. Dev1ho pouť je ohromně úspěšná.

„Za trošku šílených podmínek držím konečně další česko-slovenský rekord,“ vyjádřil se Lazarov exkluzivně pro portál PLAYzone. „Několik let jsem měl rekord v počtu diváků, dokud mě nepřekonal Agraelus,“ vzpomínal slovenský streamer na dlouhodobý rekord, který držel s 26 tisíci souběžně sledujících diváků. „573 hodin a pokračujeme,“ řekl nadšený Dev1.

Ten se dostal i do povědomí veřejnosti, když na svém streamu náhodně zachytil českého zápasníka Karlose Vémolu. Další důvod, proč se Dev1ho cesta zapíše do paměti mnohých.

SUBATHON Tour De World

Akce začala již 15.2., přičemž konec může být v nedohlednu. Dev1 sice má svůj plán, to však neznamená, že jej diváci nezavedou na odlišná místa.

Trasa je zhruba vymyšlena. Z Thajska zamířil streamer spolu s diváky do Singapuru, momentálně se nachází na ostrově Bali. Po cestě do Japonska se staví na Filipínách. Po překonání Tichého oceánu je na seznamu Hawaii, USA a nakonec domovská Evropa.

Konkrétní místa budou vybírat nejštědřejší fanoušci subathonu. Kromě moci nad destinacemi lze navíc získat různé ceny. Tak jak dlouho bude ještě Dev1 na cestách?

Štítky: dev1, subathon, Twitch
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).