Přejít k hlavnímu obsahu

Totální propadák šampionů! Vedli 14:1, zápas nakonec prohráli

13. 3. 2023 | 07:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Takhle zahozená mapa se na nejvyšším levelu světového Counter-Striku vidí jen málokdy. FaZe vedli na první mapě BO3 série proti Vitality 14-1 po první polovině. Ani tak veliký náskok však vítězům antverpského Majoru nestačil. Většinově francouzský mančaft nakonec vyhrál na Anubisu 19-16.
Vitality na EPL
Vitality na EPL
Zdroj: Adela Sznajder/ESL (se souhlasem)

Po delší době se v map poolu Counter-Strike: Global Offensive objevila mapa, která je extrémně výhodná pro teroristickou stranu. Podle statistik HLTV.org vyhrají hráči na ofenzivě Anubisu 54,7% kol. Nejblíže je za poslední tři měsíce Inferno s 51,6%. Teroristé jsou na Anubisu jako doma a výsledkem jsou zápasy jako ten mezi Vitality a FaZe.

Vypadalo to, že čtvrtý tým světa absolutně znemožní svého soupeře. První kolo vyhráli Vitality až po osmi prohraných, po úvodní polovině bylo skóre 14-1 ve prospěch FaZe. Diváci už se pomalu připravovali na druhou mapu. Jenže Vitality byli proti.

Začalo to zvládnutým pistolkovým kolem. Emil „Magisk“ Reif a Mathieu „ZywOo“ Herbaut měli ve 2v3 situaci přesnou mušku a nastartovali historický comeback. S každým vítězným kolem byla nálada na straně Vitality pozitivnější a hráči začali věřit, že mohou dotáhnout comeback do úspěšného konce.

Ani prohrané kolo za stavu 13:14 mezinárodní sestavu v černé a žluté nezastavilo. První metou bylo patnáct kol. Další bylo úspěšné prodloužení. Obojí se Vitality podařilo. 19:16. Celý tým pálil ostrými, překvapením byl výborný výkon Dana „apEX“ Madesclaira.

Jedna mapa s prodloužením Vitality nestačila a více než 30 kol bylo k vidění i na Nuku. Výsledek byl velice podobný, 19:15. I s náhradníkem Audricem „JACKZ“ Jugem vyhráli Vitality skupinu C ESL Pro League 17 a postoupili do play-off. Turnaj pokračuje ve středu 15. března od 16:00, kdy bude odstartována skupina D. ESL Pro League můžete jako tradičně sledovat na Twitch kanále PLAYzone.

Česko-slovenské vysílání ESL Pro League 17
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).