Přejít k hlavnímu obsahu

Za málo peněz hodně muziky. V čem je Faker jedinečný?

13. 3. 2023 | 18:50 League of Legends Zajímavost
Není nejlepším hráčem všech dob bezdůvodně. Lee „Faker“ Sang-Hyeok je deset let na vrcholu, patří mezi nejstabilnější esportovce světa a svou extratřídu dál potrvzuje. Ze statistik LCK vyplynulo, jak dobrý je Faker i s minimem zdrojů. T1 se na svého midlanera mohou kdykoli spolehnout.
Lee "Faker" Sang-Hyeok
Lee "Faker" Sang-Hyeok
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Spousta damage s minimem finančních prostředků. Málokdo to dokáže. Pro korejskou legendu žádný problém. Faker patří i ve své 11. profesionální sezóně mezi nejlepší midlanery světa a statistiky jeho pozici pouze potvrzují.

T1 zatím nastoupili v jarním splitu LCK do 39 her. 13krát to byl právě midlaner momentálních vládců korejské ligy, který dosáhl největšího uděleného damage.

To není sám o sobě tak šokující fakt. Pokud ale spojíme damage s goldy, kterými je Faker zásobován, jde o opravdu působivou statistiku.

Ze všech midlanerů v LCK si totiž musí trojnásobný mistr světa vystačit s nejmenším procentem goldů z celkových financí svého týmu. K tomu se váže i statistika minionů, v níž je Faker opět na poslední příčce. Nepotřebuje nikterak velkou podporu, vystačí si s minimem.

Za minutu udělí Faker soupeřům 642 damage. Mezi midlanery v LCK je v tomto ohledu na druhém místě, ze všech hráčů pak na třetím. Takového hráče prostě chcete mít ve svém týmu.

Fakerovy statistiky v porovnání s LCK midlanery
StatistikaHodnotaLCK mid
CS za minutu8.210.
CS% v týmu po 15 minutách23,1%10.
GD% v týmu21,3%10.
DPM6422.
Zdroj: Reddit
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).