Přejít k hlavnímu obsahu

Horší než finále Worlds. Pyosik popisuje americké začátky

14. 3. 2023 | 14:33 League of Legends Rozhovor
Tým Liquid změnil během roku 2022 téměř celý svůj tým. Přidala se k němu například korejská hvězda Pyosik. Dalo se čekat, že novému seskupení bude chvíli trvat, než se spolu sehraje. Momentální výsledky však překvapily všechny. Poslední výhra nad nejlepším týmem LCS ale TL nakopla a ti nyní doufají v postup.
Pyosik na Worlds
Pyosik na Worlds
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Největším jménem, které do týmu přišlo, byl Hong „Pyosik“ Chang-hyeon. Ten se k Liquid přidal po výhře na světovém šampionátu.

Týmu se v jarním splitu nedaří. Po patnácti zápasech mají TL na kontě jen šest výher. V posledním kole ale dokázali porazit momentálně nejlepší tým FlyQuestPyosik se společně se svým týmem vrací do hry.

Pyosik předvedl ve hře proti FlyQuest neuvěřitelný výkon a dovedl svůj mančaft k výhře nad momentálně nejlepším týmem LCS. Fanoušci jsou zvědaví, jak si tým povede v dalších zápasech a stejně jako celý tým věří, že se blýská na lepší časy.

Stále existuje veliká šance kvalifikovat se do play-off. Sám Pyosik očekával pomalejší start, protože se tým musí sehrát, nečekal však až takový propad. „Bylo to těžké, protože jsem nečekal, že všichni hráči LCS budou mít opravdu dobré základy. Jsou schopni ve hře dělat to, co potřebují, takže to bylo mnohem těžší, než jsem si myslel,“ komentoval Pyosik dosavadní angažmá v NA pro portál Dexerto.

„Dalším faktorem je, že jsem si nemyslel, že nám bude trvat tak dlouho, než se jako tým spojíme dohromady, takže to bylo složitější,“ popsal Pyosik situaci v týmu. „Byl jsem nervóznější než během finále světového šampionátu,“ vzpomínal korejský jungler na první zápasy v LCS.

Další důležitý test čeká Team Liquid v noci ze středy na čtvrtek, kdy se utkají s Dignitas.