Přejít k hlavnímu obsahu

Jako mistr ČR šel do světa, postoupil i na Major. Odehrál svůj poslední zápas?

15. 3. 2023 | 21:51 Counter-Strike 2 Příběh
Patrik „Zero“ Žúdel se na scéně zjevil před svými patnáctými narozeninami. To se psal rok 2013 a Zero patřil mezi velké talenty, díky čemuž se rychle propracoval mezi domácí špičku. Laso však dostal ze světa a dostal se až do ukrajinské organizace HellRaisers, kde doplnil česko-slovenské jádro. Splnil si velké sny a loni se vrátil domů. Nyní se ale možná rozloučí nadobro.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Encardy, FU.sk, iNfected Gaming, nEophyte, debut ve slovenské reprezentaci a zisk českého mistrovského titulu. Trajektorie prvních dvou let kariéry Patrika „Zero“ Žúdela byla opravdu strmá, ale jeho ambice se na lokální scéně nezastavily. V následném angažmá ve Fraternitas už dlouho nevydržel a zamířil do Revolte! V maďarském týmu ovládl mistrovství jihovýchodní Evropy a v krátké době získal unikátní kombinaci titulů.

Největší zlom přišel v lednu roku 2016, když jako stand-in doplnil mezinárodní sestavu HellRaisers, do které o několik měsíců dříve zamířili jeho bývalí spoluhráči Tomáš „oskar“ Šťastný a Martin „STYKO“ Styk. K česko-slovenskému jádru se dokonce jako další stand-in přidal Richard „queztone“ a celé kvarteto spolu pozvedlo trofej z Copenhagen Games 2016. Dodnes jde o jeden z největších CZ/SK triumfů historie.

HellRaisers na Copenhagen Games 2016
HellRaisers na Copenhagen Games 2016
Foto: Christian Tukjær Nyhuus

Zero se týmu upsal natrvalo, queztone naopak nepokračoval. Nejvyšší ambice HellRaisers byly spojené s kvalifikací na Major, kde hned napoprvé neproměnili dvě příležitosti v těsných zápasech proti mousesports a týmu Liquid. Druhý pokus nevyšel úplně stejným stylem a vypadalo to, že HR budou zlomení. Jak se ale říká, do třetice všeho dobré. Už bez oskara se dokázali kvalifikovat na ELEAGUE Major do Atlanty.

Následující rok bohužel úspěšný nebyl a jako poslední z česko-slovenského jádra se rozhodl skončit. Zůstal ale ve světě, když posílil GameAgents, za které si spolu s Erikem „The eLiVe“ Sithem zahrál na V4 Future Sports Festivalu. Následovala ovšem hráčská pauza a soustředění na studium vysoké školy. Když se po roce a půl vrátil, tak po menších domácích angažmá opět zakotvil v Maďarsku, tentokrát v Budapest Five.

V roce 2020 nakrátko posílil ENTERPRISE, ale v létě jej znovu zlákalo zahraničí. Na dva roky se stal pilířem GamerLegion a jako člen TOP 30 týmu se dokonce snažil vrátit na Major. Neúspěšně. Po přestupu do SINNERS získal alespoň svůj druhý titul českého mistra. V tomhle drese už ale další podle všeho nepřidá.

Po dlouhém zvažování se 24letý hráč rozhodl 24. února 2023 z osobních důvodů odstoupit ze základní sestavy. S týmem dohrál ESEA Advanced, kde hříšníci neuspěli, a je naprosto reálným scénářem, že prohra proti Partizanu byla jeho poslední. Nejen pod křídly SINNERS, ale na celé jeho dráze profesionálního hráče.

Během desetileté kariéry často působil nevýrazně a leckdo si neuvědomuje, že patří k nejúspěšnějším hráčům minulé dekády. Jen tři Slováci toho na poli CS:GO měli tu čest dokázat více. Pokud konec skutečně plánuje, tak by k Zerovi nejvíce seděl tichý odchod. Hráč jeho kalibru by si však zasloužil hlasitý potlesk.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.