Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo udělá důležitý krok za postupem do Prahy? Skupina B slibuje napínavý průběh

18. 3. 2023 | 10:16 Counter-Strike 2 Preview
Sobotní skupina B nemá předem jasně daného favorita a každý může zazářit. Z rozstřelu do „béčka“ totiž nespadly týmy kalibru SINNERS či Sampi.Tipsport, ale dva týmy bez jediné výhry. Universe se dali dohromady teprve před rozstřelem, podobně jako loni ke konci kvalifikační MČR sezóny, a eSuba má bez full-time zázemí nižší ambice. Jak jsou na tom ale konkurenti?
HONES vs. naturaL
HONES vs. naturaL
Zdroj: PLAYzone / MČR

Začneme u eSuby. Vedení oblíbené organizace bylo začátkem roku donuceno udělat radikální krok a ukončit profesionální podporu jedné ze svých nejúspěšnějších divizí. Povýšení se tak dočkala sestava Youngsters, která přitom dříve ani neplatila za nejlepší domácí akademii. Uzavřená kvalifikace bude důležitým momentem a klíčovou šancí se ukázat, protože v případě nezdaru nemusí teoreticky žádná další letos přijít.

Druhým týmem z rozstřelu jsou Universe, kteří poskládali sestavu za pět minu dvanáct. Většina sestavy se loni minimálně ukázala v organizaci NARCIS, papírová kvalita současné pětice se dá do jisté míry přirovnat právě k loňským kvalitám tohoto celku. V kádru UNI ale najdeme i jednu úplně novou tvář, Michal „fernyx“ Netík zažije premiéru na takové úrovni. Universe mohou celou skupinu vyhrát, ale stejně tak vyhořet.

eSubaUniverse
 Česká republika Kozlik
 Česká republika iNte
 Česká republika Crazyy
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika hackshooter
 Česká republika stinx
 Slovensko Feki
 Slovensko OxidE
 Česká republika suplicK
 Česká republika fernyx
eErinessSINNERS AC
 Česká republika kinzo
 Česká republika HONES
 Česká republika twist
 Švédsko kreaz
 Spojené státy americké WolfY
 Slovensko BORO
 Slovensko outex
 Slovensko fino
 Česká republika majky
 Slovensko naturaL

Mezi kvalifikovanými celky najdeme známá jména i hvězdy ze zahraničí. Řeč je hlavně o sestavě eEriness, která ukrývá tři přední české střelce a dva bývalé členy TOP 20 týmů světa. Blasterům dal sbohem Lukáš „Levi“ Bouřa, ale i přesto nemají z hlediska jmen ve skupině konkurenci. Pokud nebudou působit jen jako mix, tak jsou horkým kandidátem na postup. Jejich úspěch může organizaci zajistit zářivější budoucnost.

Výčet účastníků uzavřené kvalifikace uzavírá akademie úřadujících mistrů ČR. SINNERS AC se dostali mezi 12 nejlepších celků, ale ve svých hlavách míří ještě výše. V papírově vyrovnané skupině mají určitě šanci uspět a doprovodit svůj A-tým do hlavní části eventu. Bohužel nebudou hrát v plném složení, protože jeden z hráčů vypomáhá hlavní sekci. Peter „naturaL“ Turčan je ale dokonalým doplňkem ambiciózních mladíků.

Harmonogram skupiny B
Sobota 16:00 Česká republika eSuba vs.  Slovensko SINNERS ACBO1
Sobota 17:00 Česká republika eEriness vs.  Česká republika UniverseBO1
Sobota 18:00zápas poražených týmů o přežitíBO3
Sobota 21:00zápas vítězných týmů o postupBO3
Neděle 14:00decider o 2. postupové místoBO3
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.