Přejít k hlavnímu obsahu

Česká a slovenská hráčka míří do světa! Reprezentovat budou známou organizaci

20. 3. 2023 | 09:45 Counter-Strike 2 Přestup
Justýna „Týnka“ Ducká a Lea „xia“ Vagová se konečně dočkaly. Po úspěchu v kvalifikaci sice do nejvyšší ženské soutěže nastoupily ještě pod původním názvem MVP, nyní už je ale vše zpečetěno. Se svými spoluhráčkami budou oficiálně hájit barvy týmu Spirit.
Team Spirit Female (Týnka a xia v horní řadě)
Team Spirit Female (Týnka a xia v horní řadě)
Zdroj: Team Spirit

Postup sestavy MVP do ligy ESL Impact byl historický pro českou ženskou scénu. Justýna „Týnka“ Ducká je totiž první domácí reprezentantkou mezi evropskou elitou. Spolu s ní uspěla také Lea „xia“ Vagová, která navázala na svoji krajanku Katarínu „Kat“ Vaškovou, členku nejlepšího ženského týmu světa.

Vzhledem k tomu, že dohrávku druhé otevřené kvalifikace a začátek sezóny dělilo jen několik dní, tak si MVP nestihly najít působiště, jako například Guild Esports hned po první kvalifikaci podepsali OUTCASTS. Ještě jako tým bez organizace tak vstoupily do ESL Impact, bohužel porážkami proti Nigma Galaxy a Astralis.

Dnešním dnem se ale začne svítat na ještě lepší časy. Už v pondělí xia na svých sociálních sítích naznačovala let za podpisem smlouvy, jednou z možností při fotce z vídeňského letiště byl Bělehrad. Právě tam sídlí organizace Team Spirit, o které se spekulovalo a která se nyní skutečně stává domovem Týnky a spol.

Premiéru pod křídly známého světového jména si hráčky zažijí ve čtvrtek od 19:30, kdy se postaví BIG EQUIPA. Pokud se ještě chtějí vrátit do boje o postup na světové LAN finále, už nesmí ani jednou zaváhat.

Ženská sestava Team Spirit:

 Kyrgyzstán Dzhamilya „Jammie“ Alagozova
 Česká republika Justýna „Týnka“ Ducká
 Slovensko Lea „xia“ Vagová
 Ukrajina Svetlana „suns1de“ Chiefkeefovna
 Belgie Mirte „Moraltis“ Horemans

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.