Přejít k hlavnímu obsahu

Wunder: Nové sestavě Fnatic jsem nevěřil, o místo jsem nebojoval

21. 3. 2023 | 13:13 League of Legends Rozhovor
Profesionální hráč Martin „Wunder“ Hansen objasnil, proč nechtěl nastoupit v základní sestavě týmu Fnatic do nadcházejícího splitu LEC Spring 2023. Prý nevěřil týmu, který se rozhodl manažerský tým postavit. Dle jeho slov je zbytečné nastupovat za mančaft, kterému nevěří. Rozhodl se tedy nezúčastňovat tryoutů a v jarním splitu s týmem nepokračovat.
Martin "Wunder" Hansen
Martin "Wunder" Hansen
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Tým Fnatic se po nepodařené zimní části LEC rozhodl k několika změnám. Jedna z nich mohla proběhnout na toplane. Martin „Wunder“ Hansen a Óscar „Oscarinin“ Muñoz Jiménez měli být součástí tryoutů, zkušebních her, jež měly rozhodnout o tom, kdo bude na jaře v sestavě Fnatic.

Do těch ale Wunder nenastoupil. Týmu dle svých slov jednoduše nevěřil.

Fnatic chtěl uspořádat zkoušky před začátkem jarní sezóny LEC 2023, ale tato nová soupiska nebyla vůbec týmem, ve který jsem věřil,“ sdělil Wunder ve videu. „Tak jsem řekl, že nemá moc smysl nastupovat za tým, za který ve skutečnosti hrát nechci,“ vysvětlil Dán.

Vyrovnané LEC

Rozhodnutí týmu tak bylo jednoduché. Fnatic chtěli zkusit jak Wundera, tak Oscarinina. Po Wunderově odstoupení však byl výběr výrazně snažší. „Výběrové řízení“ vyhrál toplaner Oscarinin. Další změnou byl příchod Henka „Advienne“ Reijengy do role supporta.

Comeback?

Zimní sezóna se týmu Fnatic vůbec nepovedla. Skončili až na devátém místě a nekvalifikovali se tak do zimní skupiny. I jarní sezóna se s novým týmem zdála ztracená, jelikož prohrála své čtyři úvodní zápasy. Dvě výhry v řadě jsou však náznakem naděje, že s tradiční organizací to možná nevypadá až tak bledě.

Příští týden rozhodne o všem. Úvodní zápas je na programu v sobotu od 18:00, Fnatic se na serveru objeví ve 21:00 v rámci utkání s MAD Lions. Zápasy LEC je možné sledovat tradičně na Twitch kanále LEC či s českým komentářem na HITPOINTCZ.