Přejít k hlavnímu obsahu

Acer uvádí novou dokovací stanici s certifikátem Works With Chromebook pro vysokou produktivitu ve firmách

1. 10. 2021 | 08:34 Všechny hry PR článek
Společnost Acer rozšířila svou řadu příslušenství s certifikací Works With Chromebook o dokovací stanici Acer USB Type-C Dock D501, nové zařízení, které zjednodušuje proces připojení více monitorů nebo periferních zařízení k Chromebooku.
Acer uvádí novou dokovací stanici s certifikátem Works With Chromebook pro vysokou produktivitu ve firmách
Acer uvádí novou dokovací stanici s certifikátem Works With Chromebook pro vysokou produktivitu ve firmách
Zdroj: Acer

Dokovací stanice prošla důkladným testováním a byla ověřena, že vyhovuje standardům kompatibility s Chromebookem, aby uživatelé měli jistotu, že bude bez problémů fungovat s jejich zařízeními se systémem Chrome OS.

Maximalizace užitku

Přenosné počítače nabízejí pohodlí a přenosnost, ale některé úlohy vyžadují více prostoru na obrazovce. Někdy je pohodlnější používat myš než trackpad. Periferní zařízení nabízejí pracujícím profesionálům větší flexibilitu při skládání konfigurace, která jim vyhovuje. Mnozí využívají externí monitor, nebo rovnou dva, klávesnici a myš, možná také USB dongl nebo externí pevný disk pro zálohování dat či další zařízení. Dokovací stanice umožňuje všechna tato zařízení připojit prostřednictvím jediného konektoru USB-C, čímž udržuje pořádek na pracovním stole a snižuje počet kroků nutných k tomu, abyste v pondělí ráno mohli začít pracovat.

Acer USB Type-C Dock D501

Dokovací stanice Acer USB Type-C D501 (ADK020) zjednodušuje proces připojení až tří monitorů, k Chrome OS zařízení prostřednictvím portů DisplayPort a HDMI a je tak vynikající volbou pro uživatele, kteří pracují s velkým množstvím informací a potřebují více prostoru na obrazovce, než kolik umožňuje samotné zařízení. Šest portů USB (4× USB 3.1 Gen1 Type-A a 2× USB 3.1 Gen2 Type-A) nabízí flexibilitu pro připojení dalších periferních zařízení potřebných pro danou práci. Dokovací stanice podporuje také USB-C Power Delivery pro nabíjení zařízení prostřednictvím konektoru USB-C a je vybavena gigabitovým ethernetem pro kabelové připojení k síti.

Za zmínku stojí, že lze během připojení k zařízení se systémem Chrome OS firmware dokovací stanice aktualizovat, čímž je zajištěna maximální kompatibilita s dnešními periferiemi a možnost jejich používání i v budoucnu.

Acer USB Type-C Dock D501
Acer USB Type-C Dock D501
Zdroj: Acer

Ostatní periferní zařízení s certifikací Works With Chromebook

Nová dokovací stanice pro Chromebook D501 doplňuje stávající řadu příslušenství Acer s certifikací Works With Chromebook, která v současné době zahrnuje:

  • Bezdrátovou myš Acer Wireless Mouse M501 (AMR800) a Acer Wireless Mouse M502 (AMR020), které nabízí citlivost 1 600 DPI a 1 200 DPI. Díky tomu umožňují spolehlivý a přesný pohyb kurzoru po obrazovce. Tvar myší byl navržen tak, aby byl pohodlný pro praváky i leváky.
  • Kabel Acer USB-C na USB-C (ACB910) propojuje USB-C zařízení a periferie a umožňuje uživatelům nabíjet jejich zařízení a současně přenášet data rychlostí až 10 Gb/s – a využívat monitory, pevné disky a další USB-C periferie, aniž by s sebou museli nosit více kabelů.

Cena a dostupnost

  • Acer USB Type-C Dock D501 (ADK020) bude v oblasti EMEA k dispozici v Q4 2021 za cenu od 269,9€.
  • Acer Wireless Mouse M501 (AMR800) bude v oblasti EMEA k dispozici v Q4 2021 za cenu od 24,9€.
  • Acer Wireless Mouse M502 (AMR020) bude v oblasti EMEA k dispozici v Q4 2021 za cenu od 24,9€.
Acer_WWCB_M501
Acer_WWCB_M501
Zdroj: Acer
Štítky: acer