Přejít k hlavnímu obsahu

Americká armáda pořádá pohár v Rocket League

13. 5. 2020 | 10:30 Rocket League
Defender Cup je nejnovějším eventem v řadě turnajů, které portál UGC Esports už v minulosti pořádal, nejčastěji ve hrách Street Fighter V a Apex Legends. Tentokrát se hraje o nemalý obnos peněz a fakt, že se na tom spolupodílí právě armáda Spojených států amerických, dodává celé akci mediální zájem.
defender cup
defender cup

Kvalifikace na National Championship, finálový turnaj naplánovaný na 5. června, bude rozdělená do pěti regionů, kde proti sobě týmy budou soutěžit o šanci být jedním z 32 vyvolených týmů, které se utkají o částku 5 tisíc dolarů. Tři tisíce pro první tým, jeden a půl pro druhý a zbytek si odnese družstvo na třetí příčce. Jednotlivé regiony budou pojmenovány právě po praporech a brigádách opravdové americké armády. Jak budou regiony rozděleny se můžete dozvědět ve stručném obrázku níže. Defender Cup bude probíhat po dobu čtyř týdnů, přičemž každý region bude mít vlastní kvalifikaci mezi 13. a 17. květnem.

Očekává se, že týmy budou sídlit v regionech, ve kterých soutěží. To by v praxi znamenalo, že pokud by chtěli hrát profesionální hráči Rocket League, kteří normálně hrají za jiný tým mimo své bydliště, poháru by se museli zúčastnit pod jinou soupiskou.

brigades

Není to poprvé, co se armáda USA zapojila do esportu, ve skutečnosti se v této branži stále více zviditelňuje. Dokonce má i svůj vlastní esport tým složený z armádních štábů a záložníků. Armáda tvrdí, že hráči nejsou "náboráři“, ba naopak, že program je součástí jejich náborového programu. Jak jsou ovšem hráči počítačových her využitelní v praxi v terénu, zůstává otázkou. Když je řeč o hráčích, armáda se vyjadřuje takto:

Budou v podpůrné roli, aby pomohli mladým lidem vidět vojáky v trochu jiném světle a pochopili mnoho různých poslání, které mohou mít v armádě. Mimo to pomohou armádě řešit rostoucí odříznutí od společnosti.
Zdroj: ginx.tv
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.