Přejít k hlavnímu obsahu

Apple díky Riot Games přinese Wild Rift na iPhone 12

14. 10. 2020 | 01:10 Wild Rift
League of Legends: Wild Rift je velmi očekávanou mobilní verzí populární MOBA hry a možnosti iPhone 12 mají tuto novinku přivést na tu nejvyšší úroveň. Díky technologii 5G a bionickému čipu A14 se hráči údajně mohou těšit na neskutečnou rychlost.
Wild Rift iPhone 12
Wild Rift iPhone 12

V úterním odhalení společnosti Apple byl představen nový iPhone 12, ale pro herní nadšence šlo možná o daleko větší oznámení, než pro všechny ostatní, a to díky přicházející spolupráci s Riot Games. S technologiemi, které přináší iPhone 12 by si hráči měli užít nejlepší detaily s co možná nejplynulejším gameplayem, a to i v těch nejvypjatějších momentech, třeba v teamfightech okolo barona. V rámci uvedení spolupráce se fanoušci oblíbené hry dočkali i několika záběrů přímo ze hry, kde byla mimo jiné krásně vidět odlišná mechanika ultimátní schopnosti Ashe. 

Takto představil partnerství s Applem Michael Chow, výkonný ředitel Riot Games:

V Riot Games chceme přinést hráčům možnost hrát jejich oblíbenou hru, ať jsou kdekoliv. League of Legends je nejoblíbenější počítačovou na světě a s iPhonem 12 jsme přesvědčeni, že je ten pravý čas uvést naši novou hru na iOS. Bionický čip A14 nám dovoluje představit šampiony jako Ashe s nejvyšší úrovní přesnosti, kterou nenajdete na žádné jiné platformě.

Samotná hra League of Legends: Wild Rift byla představena u příležitosti oslavy desátých narozenin počítačové verze. Wild Rift by se neměl udržet jen na mobilních telefonech, ale brzy bude dostupný také na herních konzolích PlayStation, Xbox a Nintendo Switch.

Krom rozdílného ovládání by se měla hra dočkat celé řady úprav, aby se přechodu na nové platformy přizpůsobila co nejlépe. Pro lepší zážitek hráčů na mobilních zařízeních budou hry také o dost rychlejší a jedna by měla zabrat okolo 15 až 20 minut.