Přejít k hlavnímu obsahu

Beastik: Mrzí mě, že ani full-time nedokáže týmy motivovat natolik, aby spolu dokázaly fungovat

11. 6. 2020 | 15:25 Counter-Strike 2
Sérii rozhovorů se zástupci nejlepších čtyř týmů jarní sezóny Tipsport COOL v CS:GO uzavře Sebastian 'beastik' Daňo, reprezentant týmu SINNERS. Aktuální domácí jednička všechny válcuje a v sérii na více map od svého vzniku padla na domácí scéně pouze jedinkrát. Bude tohle po výhře Sazka eLEAGUE platit také po vyvrcholení 1. Tipsport COOL ligy?
beastik
beastik

Minulý víkend jste vyhráli Sazka eLEAGUE bez ztráty mapy. Co pro vás tahle dominance znamená?

Je to spíš takové uspokojení pro naše ego. Do ligy jsme šli s tím, že se budeme snažit o co největší dominanci a rozhodně jsme nechtěli nikoho podcenit.

Sledoval jsi ten zápas, kde padl rekord v počtu kol? Dokážeš si představit tak dlouho v kuse hrát?

Pouze na HLTV přes statistiky. Myslím ale, že se hrál i delší zápas, i když si nedokážu představit hrát tak dlouho. Určitě bych byl naštvaný, kdybych takový zápas prohrál.

Jednorázově už jste mapu prohráli, ale série vám zatím vycházejí. Je map pool vaší silnou stránkou?

Jednu BO3 jsme prohráli, a to s Brute. Můžu ale říct, že horší zápasy jsme asi ještě neodehráli. Map pool je určitě naší výhodou, jsme plně confident na šesti mapách ze sedmi, což je slušné.

beastik

Za vámi stojí velezkušený kouč efron, jak funguje vaše kooperace? Zúročuje hlavně své zkušenosti?

Tom nám do toho moc nekecá, ale přece jenom toho z nás vidí nejvíc, takže když nevychází vůbec nic, tak zahlásí taktickou pauzu a řekne nám, čeho si všiml a jak to můžeme zkusit vycounterovat.

Na plný úvazek hraješ vůbec poprvé, cítíš nějakým způsobem, že ses za půl roku nějak speciálně posunul?

Určitě. Nikdy jsem tomu nedával tolik jako teď. Samozřejmě, že je vždy možnost tomu dat víc, ale já potřebuju svůj klid.

A co vývoj scény? Dá se vůbec říci něco, na základě čeho se letos kvalita scény jako celek posunula?

Abych pravdu řekl, tak asi moc ne. Mrzí mě, že ani full-time nedokáže týmy motivovat natolik, aby spolu dokázaly fungovat a řešit problémy. 

Tipsport COOL liga se bohužel dohrává online, co nejvíce ti chybí na tom, že se všechno hraje pouze z domu?

Rozhodně mi chybí ta atmosféra, celkově se mi na LAN akci hraje lépe. Všichni jsou 100% soustředění jenom na hru a podávají lepší výkony. 

Vy jste si už zvykli chodit do zápasů jako favorité, cítíš nějakou tíhu před vyvrcholením naší soutěže?

Určitě ne. Všichni od nás očekávají výhru a nic jiného, to chápu. Je třeba ale pochopit, že zaváhat může každý. Rozhodně ale jdeme do každého zápasu úplně v klidu.

Dokážeš na závěr říct, čí hra se ti aktuálně z konkurentů nejvíce líbí, u koho vidíš největší potenciál?

Nebojíme se nikoho, ale mně osobně se nejvíc líbí ECLOT. Je to sympatický tým a přál bych jim, aby i oni mohli mít možnost hrát na plný úvazek.

SINNERS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.