Přejít k hlavnímu obsahu

Během charitativního streamu se vybralo přes 150 tisíc Kč na pomoc postiženým

12. 12. 2020 | 08:00 Všechny hry
Tento týden se konal stream dlouho očekávané herní pecky Cyberpunk 2077. Během streamu se vybíralo na podporu lidí, kteří mají tělesné postižení.
PT
PT

O charitativní události jsme vás na PLAYzone již informovali. Ve čtvrtek 10. prosince se udál charitativní stream s trefným názvem „Pomoc z budoucnosti“ na podporu neziskové organizace Konto bariéry. Do akce se zapojily známé osobnosti jako Patrikturi, Martin Rota nebo Alžběta Trojanová, známá spíše pod přezdívkou „Ta Alžběta“, která celý stream moderovala. A jak to vlastně dopadlo?  

Výtěžek ze streamu jde na podporu postižených lidí, celkem se vybralo úctyhodných 153 000 Kč. Součástí programu byla také aukce o unikátní Alienware Auroru R11 v designu Cyberpunku, již věnovala společnost Alienware. Byla vydražena za 24 375 Kč, Aurora nakonec připadne šťastlivci s přezdívkou MOGUL1TO, neboť dal největší příhoz. Největší „donate“ však patří uživateli s přezdívkou Last Game Blitz, a to 40 000 Kč. Auroru získal přispěvatel s nejvyšším příspěvkem, donaty od Last Game Blitz se však nepočítaly. 

Charitativní stream měl velký úspěch a my jsme jen rádi, že se takové události konají, čímž dokazují, že videohry mohou být využity k mnoha různým účelům, mezi nimi také ke konání dobrých skutků. V případě vašeho zájmu se na záznam streamu můžete podívat na Twitch kanálu Patrika Turiho.

Fotografie vznikla chvíli před koncem streamu, proto výše vybrané částky neodpovídá konečné sumě (pozn. redakce). 

Aurora