Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier Fall Groups má před sebou skupinu B! Kdo ale uspěl v té první?

20. 9. 2021 | 18:24 Counter-Strike 2 Turnaj
V momentální době jediný Tier 1 turnaj BLAST Premier Fall Groups má za sebou první skupinu. V ní do podzimního finále, které se bude hrát v dánské Royal Aréně, postoupili Vitality a Astralis, nižší Showdown naopak čeká na Liquid s Evil Geniuses. Tím ale samozřejmě nekončíme, teď totiž jde na řadu skupinu B.
Skupina B - BLAST Premier Fall Groups
Skupina B - BLAST Premier Fall Groups
Zdroj: BLAST Premier

BLAST Premier Fall Groups je další z mnoha turnajů dílny BLAST, světového organizátora velkých turnajů. Ten své soutěže má chytře propojené, takže v zvláště se hrajících třech skupinách po čtyřech postoupí dva nejlepší na podzimní finále, které se odehraje konečně v LAN prostředí kodaňské Royal Arény. Zbylé týmy naopak zamíří do Showdownu, kde budou bojovat o poslední dva fleky. Hraje se systém GSL, kde jedna prohra ještě neznamená konec. To je ve zkratce vše, blíže jsme se rozepsali zde, teď už se pojďme podívat na jednotlivé skupiny.

Jako první šla do boje skupina A, ve které hned od začátku ukazovali svou sílu Vitality, za které zas a znova válel ZywOo. Francouzští střelci si nejdříve po třímapové bitvě poradili s Team Liquid, aby následně po čisté výhře 2:0 nad Astralis zajistili spot na podzimním finále. O druhé místo se následně strhl boj mezi Team Liquid a Astralis, Evil Geniuses se totiž v celém turnaji nezmohli ani na jednu mapu a bez překvapení skončili poslední. Zápas to byl napínavý, avšak dánské hvězdy zápas i bez bez nepřítomného gla1va, za něhož střílel Xyp9x, zvládli otočit na 2:1 a zajistit si tak nesmírně cenný postup na BLAST Premier Fall Final. Američani i přesto, že v jejich barvách střílel nejlepší hráč skupiny EliGE s průměrným ratingem 1.21, se tak musí smířit společně s EG pouze s akcí jménem BLAST Premier Fall Showdown. Závěrečné finále o určení prvního nebo druhé místa vyhráli Vitality, kteří tím stvrdili formu a postupují z prvního místa.

Během 20. až 22. září se rozběhnou souboje skupiny B. Největšími favority se zdají býti G2 Esports, kteří jsou připraveni odčinit své fiasko v ESL Pro League S14, kde ve stejnojmenné skupině prohráli se všemi, a to včetně našich SINNERS. Hned za nimi by play-off nemělo utéct ani Ninjas in Pyjamas, ti toho však od příchodu device zatím moc nepřevedli. Týmem, který by jim mohl konkurovat v postupových bojích, jsou určitě BIG. Němci pod vedením tabseNa neměli špatný IEM Cologne, avšak EPL jim moc nevyšlo. Nechme se tedy překvapit, bude to zajímavé. Zmínit ještě musíme čtvrtého do party, MIBR ale určitě nebudou patřit k favoritům, zvláště když hrají bez dvou stálic aktivní soupisky. Zápasy opět můžete sledovat každý den u nás na Twitchi.

Štítky: BLAST PREMIER
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.