Přejít k hlavnímu obsahu

Boj s cheatery dál pokračuje, pokud máte zapnutý podezřelý program, do hry se vůbec nepřipojíte

9. 7. 2020 | 10:40 Counter-Strike 2
V noci vyšel nový CS:GO update, který by mohl být dalším správným krokem v boji proti cheaterům. Přichází tzv. Trusted Launch, který má za cíl zamezit používání podezřelých programů, které interagují s CS:GO, hned od začátku.
CS:GO
CS:GO

Valve dál pokračuje v boji s cheatery v novém update, který přidává funkci zvanou Trusted Launch. Ten funguje na jednoduchém principu. Pokud máte v počítači spuštěný program, který nějakým způsobem interaguje s CS:GO, dostanete varování a na servery chráněné VAC se vůbec nedostanete. Trusted Launch jde také vypnout, v tom případě vám ale výrazně klesne Trust Factor a budete mít větší šanci, že proti sobě dostanete cheatery.

Nový update má však stále své mouchy. Podle uživatelů redditu totiž nový update blokuje například i programy jako je OBS nebo Nvidia Game Filters. Hrozí také, že někteří hráči nezvládnou své problémy vyřešit vůbec. Pro ty je tady možnost dočasně se vrátit zpět na starou verzi. Po vychytání všech much však bude Trust Launch povinný pro všechny.

Objevila se také chyba, která některým hráčům brání úplně ve spuštění hry, i když nemají zapnuté žádné další programy. Ten se dá podle všeho vyřešit tak, že ve Windows zrušíte zapínání CS:GO jako administrátor.

Zda nový update pomůže proti cheaterům nebo ne ukáže až čas. Vypadá to však, že dokáže alespoň některým z nich znepříjemnit život a dost možná pomůže vyřešit i některé nedostatky VAC, který dokáže odhalit jen ty programy, které má v databázi. S novým updatem tak může řešit i ty programy, které v databázi vůbec nejsou, protože se s nimi v první řadě vůbec do hry nepřipojíte.

Zdroj: CSGO blog
Štítky: CS:GO update
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.