Přejít k hlavnímu obsahu

Bubzkji opět na druhé koleji. Gla1ve se vrací do základní sestavy Astralis pro PGL Major

15. 10. 2021 | 09:05 Counter-Strike 2 Zajímavost
Gla1ve se vrací zpátky do startovní pětky Astralis a Major titul tak budou obhajovat čtyři hráči. Na lavičku nemíří nikdo jiný než smolař Bubzkji, který společně se zbytkem týmu vybojoval onen samotný postup na nejprestižnější turnaj roku. Jak dlouho to ještě Bubzkji bude snášet?
Sestava pro PGL Major
Sestava pro PGL Major
Zdroj: Astralis.gg

Astralis si díky play-off na turnaji IEM Fall zajistili postup na PGL Major Stockholm 2021, který vypukne již za dva týdny. Cestou ve skupinové fázi si museli mimo jiné poradit i s našimi zástupci SINNERS. Ty dokázali porazit, a tím pádem se také značně podepsali pod důvod, proč hříšníky nakonec na Majoru neuvidíme.

Kuriozitou však bylo to, že na soupisce týmu Astralis nefiguroval Lukas "gla1ve" Rossander, který si krátce před turnajem vzal pauzu z důvodu blížícího se narození potomka. Do sestavy se tak vrátil Andreas "Xyp9x" Højsleth a roli in-game leadera si vzal na starost Emil "Magisk" Reif. Celek se nakonec umístil na celkovém čtvrtém místě, ale ve vzduchu stále visela otázka, zdali se gla1ve nevrátí, a popřípadě pokud ano, tak koho nahradí.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Neuběhl ani týden a gla1ve se vrací do základní sestavy Astralis pro PGL Major Stockholm 2021. Na lavičku se podívá smolař Lucas "Bubzkji" Andersen, který je na druhé koleji už po několikáté od jeho vstupu do této dánské organizace. „Nikdy není lehké posadit hráče na lavičku a u Lucase to vypadá, že je to i trochu nefér. Nehledě na okolnosti se zachoval jako profesionál a vždy dělal to nejlepší pro tým ať už na serveru či mimo server,“ vyjádřil se Kasper Hvidt, ředitel sportu v Astralis a dodal: „Danny a já jsme měli dobrý rozhovor s Lucasem ohledně tohoto rozhodnutí. Je zklamaný, ale ví, že je velkou součástí týmu a vždy udělá vše pro to, aby nám pomohl.“

Pro hráče jako je Bubzkji se musí jednat o obrovskou ránu, jelikož se u něj mohlo jednat o první účast na nejprestižnějším turnaji, který se koná po více než dvou letech. Peter "dupreeh" Rasmussen a Xyp9x navíc stále čekají s podepsáním nových kontraktů. Ty staré mají vypršet koncem tohoto roku a jediný, kdo nový kontrakt zatím podepsal, je stále gla1ve. I přesto se Astralis rozhodli nasadit nejsilnější možné složení v daný moment, smlouvy nesmlouvy. Je také pravděpodobné, že se o jejich budoucnosti rozhodne právě po tomto Majoru a stejně tak se dozvíme, zdali posazení Bubzkjiho bylo to správné řešení. Co si o situaci v Astralis myslíte vy?

Sestava Astralis pro nadcházející Major vypadá následovně:

 Dánsko Peter "dupreeh" Rasmussen
 Dánsko Andreas "Xyp9x" Højsleth
 Dánsko Lukas "gla1ve" Rossande
 Dánsko Emil "Magisk" Reif
 Dánsko Philip "⁠Lucky⁠" Ewald

 Dánsko Danny "⁠zonic⁠" Sørensen (trenér)

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Astralis, gla1ve, Bubzkji
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.