Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý kapitán slovenské reprezentace obdržel 10měsíční ban v Sazka eLEAGUE

7. 10. 2020 | 18:58 Dota 2
Dota scéna se poslední týdny či měsíce zmítá v různých nekomfortních situacích, které jí na renomé nepřidávají. Pod kotlem tentokrát přitopil jeden z hráčů týmu Lutea, jenž hraje v elitní soutěži Sazka eLEAGUE. Za jeho pokus o podvod totiž přichází nekompromisní ban na celých deset měsíců.
Sazka eLEAGUE
Sazka eLEAGUE

Celá kauza se týká hráče s přezdívkou ZVER MUTED, který dříve působil jako Miško a loni například byl kapitánem slovenské reprezentace na IeSF Mistrovství světa. Ten v současnosti působí v týmu Lutea, jednom z účastníků největší domácí soutěže Sazka eLEAGUE. O čem tedy kauza je? ZVER MUTED totiž podle oficiálního vyjádření organizátorů soutěže nabádal jiného hráče ligy, aby pod cizím Steam účtem týmu Lutea vypomohl. Takové jednání je samozřejmě naprosto proti fair play a hlavně pravidlům ligy. Vedení soutěže navíc dle oficiální zprávy disponuje nezvratnými důkazy, na celém vyšetřování se totiž podílela i samotná organizace Lutea.

„Hráč se dopustil závažného porušení pravidel. Toto jednání, které by znevýhodnilo soupeře a je zcela proti fair play, nemůžeme a nesmíme v profesionální soutěži tolerovat,“ uvedli organizátoři Sazka eLEAGUE. K situaci se oficiálně vyjádřil také Lukáš Vobecký, známý jako Jump, dnes představitel organizace Lutea: „Bohužel se porušení pravidel nevyhnulo ani našemu týmu. Jsem rád, že pořadatelé tak prestižní soutěže, jakou je Sazka eLEAGUE, dokázali nejen porušení odhalit, ale hlavně ho nezametli pod koberec a provedli správné kroky. Za rozhodnutím pořadatelů stojíme a souhlasíme s trestem hráče. Provinilý hráč již není členem naší organizace.“

Trestem za takové chování a nabádání ke smurfování je ban na deset měsíců aktivní činnosti v Sazka eLEAGUE, který započal hned v úterý 6. 10. 2020 a bude trvat do 6. 8. 2021. ZVER MUTED se tímto připravil o play-off ligy, které mělo proběhnout tento víkend. Týmu Lutea však byla udělena výjimka zajistit si náhradníka.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.