Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzy a Humanoid se dnes utkají o postup do “Rumble Stage” na MSI

10. 5. 2021 | 11:49 League of Legends
MSI běží v plném proudu a od včerejška se rozhoduje o týmech, které postoupí ze základních skupin. Včera se to povedlo týmům RNG a Pentanet.GG ze skupiny A, ke kterým se vrátíme na konci článku. Dnes budeme mít možnost sledovat zatím asi nejdůležitější momenty české dvojice v MAD Lions Humanoida a Carzzyho.
Poslední den skupiny B je tady!
Poslední den skupiny B je tady!
Zdroj: Riot Games

Jedna z největších výzev stojí před dvojicí českých zástupců v MAD Lions. Carzzy a Humanoid začnou dnes v 15:00 poslední den své základní skupiny a budou bojovat o postup do Rumble Stage na MSI. Zatím to pro ně vypadá velice slibně a sedí pohodlně na čele skupiny se skóre 3:0. Poslední zápasy ovšem ukázaly, že MAD nejsou naprosto nedotknutelní a například v zápase proti brazilským paiN Gaming se na ně nakonec usmálo štěstí, které jim darovalo výhru.

Nejbližším konkurentem MAD Lions na postup budou pravděpodobně PSG Talon, kteří vypadají ve skvělé formě, a rovněž nesmíme zapomenout ani na již zmiňovaný paiN Gaming. Ten totiž kupředu táhne celá brazilská komunita v hypu, jaký jsme ještě nikdy nezažili. Jenom jejich první zápas přilákal více než 300 000 nadšených brazilských fanoušků a sociální sítě jsou plné podporovatelů, kteří naskočili na takzvaný “hype train”. Pojďte s námi podpořit naše borce a doufejme, že budeme moct dnes večer a zítra slavit.

Nyní se vrátíme k finálnímu dni skupiny A. Ten si pro nás přichystal souboj o druhé postupové místo mezi týmy Pentanet.GG a Unicorns of LoveRoyal Never Give Up se mezitím mohli smát a už vymýšlet, co nového si přichystají na takzvanou Rumble Stage, do které postupují první dva týmy z každé skupiny. Jediným podstatným zápasem se stal poslední duel mezi týmy Pentanet.GG a Unicorns of Love, ve kterém oba celky hrály o postup dále a možnost reprezentovat svůj region i nadále v prvním mezinárodním turnaji roku. Už od draftovací fáze bylo všem jasné, že Pentanet.GG mají lepší týmovou kompozici, která navíc velice dobře funguje v pozdějších částech hry.

První minuty hry naznačovaly, jak moc se oba týmy bojí udělat jakoukoliv chybu, protože jde o všechno. Speciálně v džungli jsme sledovali velice zajímavý a ne příliš častý souboj mezi Kha'Zixem a Karthusem. Bohužel pro UoL jim jejich taktika nevycházela a přesto, že dokázali většinu věcí udělat na začátku hry správně, tak se postupně dostávali do větších a větších problému. Nakonec je Pentanet.GG dokázali bez jakýchkoliv větších problémů přejet a postupují tak do Rumble Stage na MSI.

Takto zatím vypadají skupiny na MSI po čtvrtém hracím dni
Takto zatím vypadají skupiny na MSI po čtvrtém hracím dni
Foto: Riot Games
Štítky: MSI, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.