Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzyho a Humanoida čekají v play-off G2. Patrik naopak končí těsně před branami postupu

3. 8. 2021 | 08:00 League of Legends
Poslední týden LEC je za námi a ne úplně tak se šťastným koncem pro české zástupce. Humanoid s Carzzym v MAD Lions se umístili na třetím místě se skóre 12-6, ale asi se od evropských zástupců na MSI čekalo více. Stále to ovšem stačilo na postup do vyřazovací části. To stejné štěstí totiž neměl Patrik v Excelu, kteří i nadále prodlužují svoji smolnou šňůru, když se ani jednou od vstupu do LEC nedokázali dostat do play-off.
Poslední týden LEC je za námi
Poslední týden LEC je za námi
Zdroj: Riot Games/Excel

Poslední týden LEC nabízel velké množství příběhů, které udělaly celkové sledování nejvyšší evropské ligy daleko zajímavější. Ať už to byl vzestup padlých gigantů G2 Esports, nebo hype train okolo Excelu a jejich možnosti na podívání se do play-off. Bohužel pro české fanoušky to asi dopadlo hůře, protože se nakonec dočkáme pouze Carzzyho a Humanoida v MAD Lions, jakožto našich posledních zástupců v play-off LEC.

Před Patrikem a jeho týmem Excel Esports stál těžký úkol. Na to, aby se kvalifikovali do play-off, tak museli vyhrát všechny své zápas v závěrečném “super víkendu”. První dva zvládli skvěle, ale bohužel ten poslední jim proti legendám v G2 Esports nevyšel a končí tak znovu těsně před branami play-off. Pro Patrika tak začíná dlouhá offseason a uvidíme, zda se pokusí změnit v zimní přestávce své působiště.

Turnaj
Turnaj
Zdroj: https://bit.ly/37c0o7C

Naopak u MAD Lions začínají přípravy na play-off. V posledním týdnu LEC si připsali dvě důležité výhry a vyzvou v prvním kole vyřazovací části G2 Esports. Dá se očekávat kvalitní souboj, protože vítěz tohoto duelu bude mít daleko blíž k finále a kvalifikaci na světový šampionát. Zvládnou Carzzy a Humanoid zopakovat jarní část a obhájí svůj titul, nebo se G2 konečně našli a vrátí se k dominanci, kterou jsme od nich ještě letos neviděli?

Když už jsme u G2 Esports, tak musíme zmínit i jejich týden, protože 3:0 skóre jim pomohlo vyšvihnout se dokonce až na druhé místo celkového pořadí. Možná se konečně tito giganti znovu probudili a dočkáme se dalšího konkurenta Rogue. Právě ti si udrželi v posledním týdnu své první místo a vstupují tak do vyřazovací části jako hlavní favorit na výhru titulu. Vyjde jim to tentokrát?

Pavouk vyřazovací části LEC
Pavouk vyřazovací části LEC
Foto: Riot Games

Ještě krátce zavítáme do zámoří, kde se bohužel nepovedl poslední víkend týmu 100 Thieves pod vedením Freeze a spadl tak na druhé místo v celkovém pořadí za TSM. Ovšem i tak je to skvělý úspěch v době, kdy ani Team Liquid a ani Cloud9 nejsou ve formě. Navíc právě tyto dva týmy na sebe narazí v prvním kole a uvidíme, kdo je na tom z těchto dvou legendárních organizací lépe. Freeze si se svým týmem naopak bude muset počkat na vítěze série mezi Evil Geniuses a Dignitas.

Pavouk vyřazovací části LCS
Pavouk vyřazovací části LCS
Foto: Riot Games
Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: Carzzy, Humanoid, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.