Přejít k hlavnímu obsahu

Caster: První sezónu jsem zvládal těžce, nová FIFA je super!

31. 10. 2020 | 17:50 EA SPORTS FC 24
Martin "Caster" Štěpán zastupuje AC Sparta eSports v nejvyšší divizi FIFA COOL ligy, a proto jsme se ho rozhodli vyzpovídat. Došlo mimo jiné na novou FIFU nebo o hodnocení neúspěšné první sezóny, kdy Caster skončil až na devátém místě. Jak to má s reálným fotbalem a je Sparta jeho srdcovým klubem?
Caster FIFA COOL liga
Caster FIFA COOL liga

Jak ses těšil na novou sezónu FIFA COOL ligy. Myslíš, že podobná soutěž na domácí scéně dříve chyběla?

Po minulé sezóně jsem se těšil dost, protože mám co napravovat a jsem rád, že u nás je taková liga. Jinak jsem rád, že formát je konečně BO2, jak to v lize má být a zápasy tak můžou být napínavější, což je podle mě velké plus.

V první sezóně jsi skončil až na předposledním místě. Jak jsi toto umístění vnímal a jaké máš cíle v nové sezóně?

Nesl jsem to hodně špatně, první zápasy jsem měl trochu smůlu, a jelikož je u mě hodně důležitá psychika, tak už tam spíš byl nějaký blok a prostě to nešlo. Jako největšího konkurenta nemůžu jmenovat nikoho, protože si myslím, že může každý porazit každého.

Spartě sám fandím a dokonce jsme od čtrnácti do dvaceti let měli s kamarády permanentku a za tu dobu jsem vynechal maximálně pět domácích zápasů

Do ligy jsi vstoupil asi nejlepším možným způsobem, když jsi přehrál RIIJKa. Jak jsi zápas viděl svýma očima?

Přehrál bych úplně neřekl, ale popravdě jsem si před losem COOL ligy říkal, že bych 1. kolo chtěl právě Riijka, protože vím, že nemá tým jako ostatní a kdybych s ním šel hrát třeba za tři týdny, tak by jeho tým mohl být znatelně lepší. Tudíž jsem rád, že to takhle vyšlo a ještě se mi k tomu podařilo vyhrát.

Jak ti zatím sedí nová FIFA 21? V čem jsou podle tebe největší změny?

Nová FIFA se mi zatím velice líbí, konečně je možné dát gól více způsoby, což je za mě super změna.

Sparta eSports Caster

Ty reprezentuješ pražskou Spartu. Fandíš jí v rámci české ligy? Jaký máš ke klasickému fotbalu vztah? 

Ano, fandím. Dokonce jsem od čtrnácti do dvaceti let měl s kamarády permanentku a vynechal jsem za tu dobu maximálně 5 domácích zápasů. Sám jsem fotbal hrál dlouho, ale pak jsem kvůli zranění přešel na malou kopanou, kde jsem se hned zranil ještě vážněji a musel jsem přestat i s tím. Můj nejoblíbenější fotbalista? No to je těžké, dřív to byl Neymar, poslední dva roky je to spíš Mbappé.

FIFA je hlavně o individuálních výkonech. Jak vlastně funguje spolupráce v rámci týmu a jak funguje vaše spolupráce s klubem?

Klub nás podporuje FIFA pointy a dalšími věcmi. Navíc je to super zkušenost, jak nám Sparta zařizuje přáteláky s kluby z jiných zemí.

V posledních týdnech jste sehráli hned několik přátelských utkání, bohužel bez větších úspěchů. Baví tě podobné exhibice? 

Jak už jsem psal, tak je to opravdu super zkušenost a mě osobně to baví. Jen mě ale mrzí, že jsme nezvládli ty poslední přátelské zápasy na tuzemské scéně.
 

Caster AC Sparta eSports

V dalším kole tě čeká zápas proti tvému spoluhráči Emericksonovi. Řešíte nějak zápas spolu?

Těžko říct jaké budou šance, ale moudřejší budeme asi až v úterý po zápase. Oba se ale na zápas těšíme.

Díky za rozhovor! Máš nějaký závěrečný vzkaz pro tvé fanoušky nebo čtenáře PLAYzone?

Děkuji všem za pozornost, určitě budu rád, když mi budete fandit v dalších kolech a budu rád, když mě budete sledovat na mém Instagramu, kde dávám vědět o všem důležitém.


Caster také poměrně často streamuje, takže pokud se chcete zabavit kvalitním FIFA gameplayem a něčemu se přiučit, můžete zavítat na jeho Twitch kanál.