Přejít k hlavnímu obsahu

Celá podoba Core Setu je známá, co na změnu říkají domácí hráči?

2. 3. 2021 | 19:24 Hearthstone
Spolu s novou expanzí do hry přijde i spousta dalších změn, včetně jedné opravdu zásadní – Basic a Classic karty nahradí zbrusu nový Core Set. Nyní už známe jeho kompletní podobu. Jak vypadá a co si o ní i celé změně myslí známí domácí hráči?
Core Set
Core Set
Zdroj: Blizzard

Odchod Basic a Classic karet a jejich náhrada Core Setem, na nejž se můžeme těšit už s příchodem nové expanze Forged in the Barrens, je jednou z nejzásadnějších změn v Hearthstone za poslední dobu. Překopání základů celého Constructed módu by mělo s největší pravděpodobností hru solidně oživit a celý Core Set navíc bude všem hráčům dostupný zdarma. Pár dní už navíc známe podobu všech karet, které do hry tento set přinese. Jak vypadají?

Z nemalé části jde o známé karty, které se buď vracejí z Wildu či zůstávají z Basic a Classic setu. Pár z nich se ale dočkalo zajímavých úprav, a lze je tak vlastně brát za karty nové. Nemálo je také i těch úplně nových a celkově set vypadá docela zajímavě. Co si o kartách i celém Core Setu myslí známí domácí hráči?

Jarla
Jarla
Zdroj: PLAYzone

Zatím jsem karty z Core Setu nijak důkladně nestudoval, ale na první pohled mě překvapilo, že například Doomsayer se do setu nevešel. Mezi karty, co se mi libí, patří například nově vytvořený Deathwing, vracející se Arcanologist nebo Tomb Pillager. Naopak karty, které moc nemám rád, jsou Babbling Book, Swashburglar a nebo nový Nozdormu, jenž vypadá jako decentní counter právě na mě, naštěstí by ho museli hrát oba hráči, takže jinak nefunguje (směje se). 

skeri
skeri
Zdroj: PLAYzone

Core set 2021 můžu popsat jediný slovem - ÓMŮJBOŽETOJETAKSKVĚLÝ! Ano, jsem nadšen jednak ze samotné myšlenky Core Setu, je to něco, co HS může osvěžit a jakožto velký fanoušek téhle hry doufám, že se to opravdu stane. Když se pak podíváme na složení tohoto "nového základu", tak moje nadšení stále pokračuje. Odchází spousta karet, které v hráčích často vzbuzovaly frustraci (see you never Savage Roar) a naopak se vrací z Wildu mnoho kousků, které patří mezi mé absolutní oblíbence (Feral Rage, Quick Shot nebo Shieldmaiden). Když k tomu ještě přičteme úpravu několika klasických karet, je to v mých očích recept na úspěch. Mohl bych dál sáhodlouze mluvit o tom, kteří hrdinové dostali silné a kteří slabé karty ale to je asi téma na jiný článek. Takže za mě, nechť je Core Set 2021 změnou, která HS posune zase o krok dál.

M1lan
M1lan
Zdroj: PLAYzone

Na změny při nové rotaci jsem zvědavý a vítám je. To, že rotuje Basic a Classic set, beru pozitivně ze dvou důvodů. Zaprvé to změní herní strategii některých class, kde se kvůli kartám z těchto setů herní plán příliš neměnil. A zadruhé to umožní vývojářům zajistit, aby nově vydané karty s evergreen sety netvořily příliš silné kombinace. Také fakt, že celý Core Set dostanou hráči zadarmo, je velmi dobré gesto pro aktivní i nové hráče. Konkrétní karty se mi těžko hodnotí. Některé karty zůstávají, některé jsou trochu změněné a k nim přibývají nové karty i pár karet ze starších expanzí. Většina změn je vylepšením těchto karet a třeba takový Lord Jaraxxus by se po dlouhé době mohl zase začít objevovat v balíčcích.

Faeli
Faeli
Zdroj: PLAYzone

Core Set bude podle mě skvělá změna nejen proto, že osvěží zažité základy každé mety, ale reálně si myslím, že tento set je zajímavější než Basic/Classic z důvodu snahy nahradit nebo posílit slabé karty. Mělo byt tak vzniknout více prostoru pro stavbu decků, více možností na každém manovém slotu, atd. Začátkem roku se nám sníží celkový počet expanzí na standardu, takže Core Set bude hrát velmi zásadní roli a pořádně ho otestujeme. Já osobně se nejvíce těším na nového Nozdormu a doufám, že nebudu jediný, kdo si ho do některých balíků zařadí a třeba se dočkáme i turnajů s povinným zařazením této karty.

Matty
Matty
Zdroj: PLAYzone

Jsem za tuhle změnu určitě rád, protože každé osvěžení mety je dobré a tohle se bude dít pravidelně. Bohužel v tuhle chvíli ještě neznáme všechny karty z nové expanze, takže se moc nedají hodnotit konkrétní archetypy. Jediná nevýhoda by mohla být, že při tolika změnách budou mít vývojáři těžší balancovat metu.

En1gma
En1gma
Zdroj: PLAYzone

Celkově mám z Core Setu hodně dobré pocity. Myslím si, že Hearthstone potřeboval nějakou větší změnu, to hře jedině pomůže. Už jenom to, že card set je k dispozici zadarmo, je skvělá zpráva. Líbí se mi, že ve hře je zase plno nových karet, a hry tak budou svěží a zábavnější.

miluju videohry a hlavně ligu legend