Přejít k hlavnímu obsahu

Je to doma! Česká reprezentace ovládla IESF Mistrovství světa národních výběrů

19. 11. 2021 | 09:25 Dota 2 Live coverage
13. ročník Mistrovství světa od Mezinárodní esportové federace je tady a Dota 2 bude opět u toho. Kvůli pandemickým opatřením se turnaje nakonec zúčastní pouhých osm týmů, český výběr je však v místě konání připraven a hodlá se poprat o nejvyšší příčky.
Česká reprezentace
Česká reprezentace
Zdroj: IESF

UPDATE: Český národní tým to dokázal! Po povedené kvalifikaci sice na úvod turnaje zakopl s Maďarskem, ale Mambosův výběr to nijak nepošramotilo a v play-off se rozjela velká jízda. Jedinou hru ztratili Češi ve finále WB s Kosovem, kde museli BO3 sérii otáčet, ale to se zdařilo a následná finálová bitva už byla opět parádní podívanou. S celkovou bilancí 10-2 ovládla Česká republika celý turnaj a stává se reprezentačním mistrem světa!

České zápasy v play-off:

  • Středa 10:30 –  Česká republika Česko vs.  Švédsko Švédsko – 2:0
  • Středa 14:30 –  Česká republika Česko vs.  Izrael Izrael – 2:0
  • Čtvrtek 9:00 –  Česká republika Česko vs.  Kosovo Kosovo – 2:1
  • Pátek 9:00 –  Česká republika Česko vs.  Švédsko Švédsko – 2:0

České reprezentaci se na poli Doty 2 dlouhodobě daří. Na neuskutečněné loňské Mistrovství světa vyhrál český výběr pod vedením Pavla 'Mambos' Beneše celou evropskou kvalifikaci, celosvětové klání se ale bohužel neodehrálo. Na letošní šampionát byla Evropa rozdělena do dvou regionů, i tak ale obměněný český nároďák opanoval celou svoji část a bude na IESF Mistrovství světa patřit mezi kandidáty na medaile. Naposledy jsme v Jižní Koreji skončili v těžké konkurenci jedinou výhru od play-off, tentokrát je mezi soupeři méně známých jmen.

Letošní český výběr je tvořen většinou sestavy Hippomaniacs, ve které opět nechybí ani stálice Mambos, jedinou posilou z jiného týmu je Arian 'Arin' Ahmadi. Právě souhra z dlouhodobého působení bude důležitou zbraní ve snaze vybojovat historicky první medaili z Mistrovství světa v elektronických sportech. Celý turnaj se skládá ze skupinové fáze a následného Double Elimination pavouka. Skupiny jsou na programu v úterý, zbylý turnaj se odehraje v následujících třech dnech. Nového krále reprezentačních výběrů poznáme v pátek kolem poledne.

MČR lístky
MČR lístky
Zdroj: PLAYzone

Česká reprezentace má ve své skupiny tři soupeře z různých kontinentů. Maďarské soky znají Češi už z kvalifikace, Guatemala a Namibie jsou naopak velkou neznámou. I takové státy ale na podobné turnaji patří, protože i samotná účast může přispět k rozvoji esportu v daných končinách. Ve druhé skupině se nachází domácí Izrael, týmy z Kosova a Nepálu, a hlavně obhájci prvenství ze Švédska, na které bude třeba si dát pozor.

Rozpis zápasů českého týmu ve skupině B:

  • Úterý 14:30 –  Česká republika Česko vs.  World Namibie – 1:0
  • Úterý 16:30 –  Česká republika Česko vs.  Maďarsko Maďarsko – 0:1
  • Úterý 18:30 –  Česká republika Česko vs.  World Guatemala – 1:0
Štítky: IESF
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.