Přejít k hlavnímu obsahu

Češi postupují na Světový šampionát! Humanoid s Carzzym přejeli G2 Esports a Freeze poráží EG

15. 8. 2021 | 11:18 League of Legends
Po roce se naši borci znovu podívají na Světový šampionát. Humanoid s Carzzym ve svém prvním zápase play-off porážejí giganty G2 Esports a posouvají je tak do loser’s bracketu. Tentokrát se ovšem dočkáme ještě jednoho českého zástupce. Aleš “Freeze” Kněžínek ve své první sezóně na pozici trenéra poráží Evil Geniuses a 100 Thieves pod jeho vedením míří na Worlds.
Tři češi postupují na Světový šampionát!
Tři češi postupují na Světový šampionát!
Zdroj: Riot Games

Nejdříve začneme u Evropy, kde MAD Lions nastoupili ve svém prvním zápase proti legendám G2 Esports. Vzájemné zápasy bývají velice vyrovnané a tahle série se nijak nelišila. Jediné, co tentokrát zdobilo tento zápas, byl fakt, že vítězný tým si zajistí postup na Světový šampionát, který se uskuteční na podzim tohoto roku v Číně.

Samotná série nezačala pro naše borce v MAD Lions dobře. Naprosto nezvládli první hru, ve které byli zdemolováni svými protivníky z G2 Esports. Naštěstí ve druhé hře se vzchopili a vytvořili geniální týmovou kompozici, kterou G2 nedokázali překonat. Za vyrovnaného stavu v sérii přišla třetí partie. Pro MAD Lions se vyvíjela tragicky, ale naštěstí dokázali předvést famózní comeback a dostali se tak na první match point této série.

Ten také rovnou využili, když nedali G2 vůbec žádnou šanci ve čtvrté hře. Od začátku až do konce dominovali a poslali tak jasný signál svým dalším protivníkům, že jejich play-off forma je zpátky. Příští týden je čeká repríza jarního finále proti Rogue, ve které se dozvíme prvního finalistu letní části LEC. Dokážou Humanoid a Carzzy obhájit svůj titul?

Teď už k našemu milovanému Freezovi v Americe. 100 Thieves se v posledních letech netají svými ambicemi a dokonce se v roce 2018 dokázali probojovat na Světový šampionát, kde je tehdy čekala studená sprcha už v základní skupině. Tento rok dostanou šanci na nápravu své reputace na té nejvyšší úrovni. Dnes v noci zvládli svůj duel proti rozjetým Evil Geniuses a kvalifikovali se tím pádem na své druhé Worlds v historii této organizace.

Pro evropské fanoušky se sice tato série nehrála v tu nejpříjemnější dobu dne, ale přesto, kdo se díval, ten se dočkal naprosto skvělé show. Oba týmy si neustále přehazovaly vedení v sérii až jsme nakonec došli do pěti her. Sice nám závěrečná hra nenabídla vyrovnanou partii, při které by nám celou dobu bušilo srdce, ale naopak se jednalo pro české fanoušky o velice pohodlné vítězství, které Freeze a 100 Thieves dostalo znovu na Světový šampionát - tentokrát v roli trenéra.

Štítky: Humanoid, Carzzy, freeze
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.