Přejít k hlavnímu obsahu

České hvězdy míří pod střechu Sampi a očekávají hladký průchod až do finále eLEAGUE

18. 3. 2020 | 19:01 Dota 2
Organizace Sampi vpadla na domácí Dota 2 scénu jako blesk z čistého nebe a bere pod svá křídla pětici elitních českých hráčů včetně čtveřice bývalých hráčů Hippomaniacs a českého reprezentanta na Mistrovství světa v Soulu.
SabeRLighT-
SabeRLighT-

Hippomaniacs (Curry, Supream, Saberlight, Muf, Sehny) loni získali několik cenných úspěchů, mezi něž patří vítězství v Brewmaster's Cup nebo JoinDota League S16. Největší pozornost médií a komunity však získali, když se jim málem podařilo kvalifikovat na The International 2019. Pátým hráčem je Mambos, dříve hrající za organizaci Inaequalis, se kterou na MS v Soulu obsadil krásné páté místo. Mimo jiné se Saberlightovi podařilo na CZSK scéně nevídané. Prorazil na špičku mezinárodní scény a s týmem Quincy Crew (později Chaos Esports Club) se podíval na ESL One V Hamburku, kde si zahrál i se slavným Sumailem. Jeho poslední zastávka s Chaos EC byl Dota Summit Minor, kde obsadili krásné druhé místo. Takto se k vyjádřil Saberlight ke vstupu do Sampi:

Jako kapitán nejlepšího CZ/SK stacku v Sazka Lize bych rád oznámil náš přestup pod, dle našeho názoru, nejlepší organizaci v celém Česku a na Slovensku, Sampi. Já, jako velice úspěšný hráč, který popíjel se Sumailem, odmítl Dendiho, a téměř vyhrál Beyond The Summit Minor chci pouze to nejlepší. Proto jsme se rozhodli, že budeme v této lize reprezentovat Sampi. Náš roster je: SabeRLighT-, Supream, Mambos, Sehny a Muf. Všichni tito hráči jsou buďto legendami české scény a nebo mladými talenty, kteří mají svou úspěšnou kariéru před sebou. Dokonce jsme se s tímto stackem téměř kvalifikovali na The International, takže si pište, že Sazka eLEAGUE je pro nás jako procházka parkem.

Je vidět, že Saberlight svému týmu opravdu věří, lidi, kteří ho neznají, by ho mohli považovat za arogantního nebo povýšeného, musíte však jeho vyjádření brát s nadsázkou. Ovšem je pravdou, že sehnat tým, který by mohl Sampi konkurovat bude na CZ/SK scéně opravdu těžké. Nicméně on i Supream i nadále zůstávají ve svém vlastním týmu Chicken Fighters, který momentálně dominuje evropské Tier 2 scéně.

Jediným dosud úspěšnějším hráčem v našem region je Oliver “Skiter” Lepko, hrající momentálně v chorvatské organizaci CR4ZY mimo jiné i s mistrem světa roku 2015, Kurtisem “Aui_2000” Lingem. Právě Skiter by mohl být nadějí pro konkurenční organizaci Entropiq, která se rovněž snaží prosadit na domácí Dota 2 scéně a tento triumf Sampi je pro ni značnou komplikací. Od 19. do 26. března proběhnou ještě tři otevřené kvalifikace. Online část eLEAGUE budou pokračovat 29. března a offline finále se dočkáme 5. dubna.

Sestava

 Česká republika Pavel "Mambos" Beneš
 Česká republika Ondřej "Supream" Štarha
 Česká republika Jonáš "SabeRLighT-" Volek
 Česká republika Petr "Muf" Fojtík
 Česká republika Jan "Sehny" Sehnal

pzchallenge