Přejít k hlavnímu obsahu

Český tým nastřílel v PUBG neuvěřitelný rekord! Jak toho dosáhl?

12. 2. 2021 | 14:03 PUBG: Battlegrounds
Hodnocený herní režim už je v PUBG nějaký ten měsíc a jeho atmosféra se do určité míry přibližuje kompetitivnímu hraní, které si tak každý může vyzkoušet. Každý si v rankedech najde svůj playstyle – někdo hraje na body do žebříčku, někdo si chce i v tomto režimu hlavně zastřílet, a někdo kombinuje všechno do jednoho.
PUBG světový rekord
PUBG světový rekord

Před nedávnem se na Twitteru spekulovalo, kolik zabití je aktuální světový rekord v hodnocené hře. Celkově se došlo k číslu 45, což se český tým Yikes rozhodl v jedné ze svých večerních herních session překonat. Trio Lukáš 'LukeeV' Jukl, Martin 'FreeKill' Pola, Marek 'Maruna' Hladký doplnil pátý hráč tohoto celku Filip 'Klimson' Klimeš, který společně s FreeKillem na Vodafone MČR 2020 s týmem FADEE Gaming vybojoval stříbrné medaile. Oba tito hráči patří ke špičce domácí scény, co se individuálních dovedností týče, totéž se ale dá říci i o zbytku kvarteta.

Jejich životní hra bohužel streamovaná nikým nebyla, Klimson ji však následně celou rozebral na svém streamu, a fanoušci prvotřídního PUBG si tak mohli vychutnat parádní momenty české čtveřice. Hra na mapě Erangel začala se 61 hráči, celkově tedy bylo možné nasbírat až 57 killů, pokud by nikdo jiný na celém serveru nezískal jedinou eliminaci. Klimson a spol. na úvod spadli do Pochinek, kde si poradili se dvěma týmy a vyrazili v autech na lov. Koho potkali, toho nekompromisně konfrontovali a v mnoha případech vystřelovali z aut za jízdy. Právě zmíněnému Klimsonovi se při 33 hráčích naživu dokonce podařilo vystřílela z jednoho auta celý tým čtyř hráčů.

A právě tady započala ta nejlepší show. V tento moment měli Češi na kontě 22 killů, 29 hráčů bylo naživu a od této chvíle nastolili absolutní dominanci. Kromě jednoho doraženého hráče, kterého Klimson knocknul, ale soupeř byl pohotovější, totiž nikdo jiný až do konce hry už nezaznamenal jediný kill – tedy kromě těch, kdy obětavě padli FreeKill a poté Maruna. Počítadlo se tedy zastavilo na 46 eliminacích, což je podle všech dostupných informací nově stanovený světový rekord v plnohodnotných Ranked zápasech. V minulosti se sice stávalo, že na streamera například nabíhali fanoušci a on tak nasbíral více, do této kategorie se to však nepočítá.

Z hlediska samotného počtu killů se nejvíce činil Klimson, který nasbíral rovnou dvacítku, všichni ostatní hráči však měli neméně důležité momenty či cally do akce. LukeeV, FreeKill, Maruna a Klimson se však budou snažit tento rekord ještě posunout a jít okolnostem naproti, aby dokázali pokořit majestátnou hranici padesáti killů v jedné hře. Jak dosáhli této 46killovky, se můžete podívat v Klimsonově rozboru ze streamu v čase 1:06:20.

Sestava z rekordní hry:

 Česká republika Lukáš 'LukeeV' Jukl
 Česká republika Martin 'FreeKill' Pola
 Česká republika Marek 'Maruna' Hladký
 Česká republika Filip 'Klimson' Klimeš

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.