Přejít k hlavnímu obsahu

Chaos a dominance, jak vypadal nejlepší zápas prvního dne Guseppe MČR v LoL?

12. 11. 2021 | 22:18 League of Legends Reportáž
První den Guseppe MČR v League of Legends je za námi a je na čase vybrat si nejlepší zápas celého dne a trochu blíže se na něj podívat. Za nás nemůže přijít v potaz nic jiného, než “mini finále” mezi SINNERS a Dynamo Eclot. Tahle parádní BO3 série sice nepřinesla všechny tři hry, ale přesto ty dvě, které jsme měli možnost pozorovat, stály jednoznačně za to.
Jak vypadal nejlepší zápas prvního dne?
Jak vypadal nejlepší zápas prvního dne?
Zdroj: PLAYzone

V první hře této série všechny zaujal už draft, ve kterém na straně Dynamo Eclot přišel Zed do jungle a Malzahar na mid. Tato dvojice měla garantovat svázání ruk Ordnovi na jeho LeBlanc, ale nastal přesný opak. Midař SINNERS neudělal ani jednu chybu během laning fáze a dokonce dokázal mít na hru větší dopad než Jackisek na již zmíněném Malzaharovi. Rovněž určitě pomohlo i to, že i přes vedení, které si pro sebe urval jungler DNE Savero, jeho protější lesapán Lian dokázal držet krok a jeho důležitost se v pozdějších částech hry ukázala jako klíčová. SINNERS se tak ujali vedení a neměli jej v plánu pustit.

Druhý zápas byl naprostý chaos, který zvládli lépe ovládnout SINNERS. Jednoznačně k tomu pomohl marksman PiOk se svým Apheliosem a také topař Garp se svou Camille. Právě on ze začátku lehce ztrácel, ale dokázal se vrátit zpátky do zápasu. Navíc ukázal, že Renekton na druhé straně opravdu upadl v zájmu lidí a jsou k tomu dobré důvody. Prostě nedokázal v pozdějších fázích zápasu mít stejný dopad na hru jako Camille, ale zase určitě nebyla chyba jenom zde, to bychom Kulvasovi za klávesnicí křivdili. SINNERS prostě byli daleko lepším týmem a vypadali o několik úrovní výše. Pokud by se střetli ve finále s eSubou, tak vypadají jako nebezpečný vyzyvatel. 

Zítřejší zápasy začínají od 11:30 a jako první bude na programu duel pětinásobných mistrů České republiky, týmu eSuba proti ambiciózní sestavě pod názvem HEET. Ti se štěstím a kuriozitou prošli skrze první den po kontumaci jejich protivníků, eSuba tak pro ně bude opravdovou zkouškou schopností, tak jim nezapomeňte přijít fandit na náš Twitch kanál PLAYzoneCZ!

Štítky: Guseppe, MČR
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.