Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete se stát dalším mistrem České republiky ve Wild Riftu? Mrkněte na náš jednoduchý návod

5. 12. 2021 | 13:47 Wild Rift MČR mobile
První ročník Samsung MČR ve Wild Riftu je za námi a vítězným týmem se stali IMPORTant Players. Zajímavostí je i jejich příběh o tom, jak se vůbec na MČR dostali, protože není to každý den, co se poslední seed po několika kvalifikacích probojuje během Samsung Last Callu na MČR a zde předvede naprosto parádní jízdu, kterou zakončí zvednutím trofeje mistra České republiky.
mistrem České republiky ve Wild Riftu snadno a rychle
mistrem České republiky ve Wild Riftu snadno a rychle
Zdroj: PLAYzone

IMPORTant Players nebyli před začátkem Samsung MČR považováni za favorita, ba naopak. Podle predikcí patřili až za domácí TOP 3 ve složení eSuba, Entropiq a STOPWATCH eSports. Ovšem v tom tkví krása a nevyzpytatelnost MČR, nikdy nevíte, kdo se může stát dalším vítězem a byli to právě oni, kdo poslal v semifinále domů eSubu a poté následně porazil jednoznačně také BloodyDevils. Letos jsme zažili premiérový ročník Samsung MČR ve Wild Rift, příští rok se ale můžete mistry stát třeba právě vy. Jak na to? 

1. Skládání týmu a příprava na těžké zápasy

Prvním krokem celého snu o výhře titulu mistra České republiky je skladba týmu. Není potřeba mít v týmu vyloženě ty nejlepší hráče, jací se na naší scéně nacházejí. Stačí i kamarádi, ale musíte aspoň částečně Wild Rift umět hrát. Pokud se mezi vašimi kamarády nenacházejí žádní Wild Rift hráči, tak není problém najít v komunitě někoho, kdo bude sdílet stejný cíl jako právě vy. Nyní je na čase své spoluhráče vyzkoušet a zjistit, zda mají na to konkurovat těm nejlepším, co na naší scéně hrají.

IMPORTant Players
IMPORTant Players
Foto: PLAYzone

2. Odhodlanost v kvalifikacích a postup skrze ně

Základním bodem, bez kterého by to ani nešlo, jsou otevřené kvalifikace. Těch bývá v rámci jednotlivých zastávek několik a právě zde si můžete připsat natolik důležité body. Ty po poslední kvalifikaci určí šestici nejlepších týmů. Ovšem na MČR jich letos postupovalo osm a v každoročním turnaji s názvem Last Call se můžete o tyto dva poslední spoty utkat proti ostatním týmům z celkového pořadí. Pokud zvládnete toto všechno, tak gratulujeme, jste na MČR!

3.Krok do neznáma – základní skupiny

Pokud se vám povedlo dostat až sem, tak vaše cesta k vrcholu vlastně teprve začíná nabírat na obrátkách. Po celé sezóně v pohodlí domova vás čekají první oficiální zápasy přímo na pódiu před fanoušky. Kromě zaručeného pohodlí Brněnského výstaviště ovšem žádnou jinou jistotu nemáte a všechno záleží na výsledcích vašich zápasů. Nejdůležitější je vyhrát svůj první zápas, protože právě ten vás může uklidnit a namotivovat tím, že jste nespadli do losers bracketu, kde se už každá prohra rovná vypadnutí z turnaje. S prvním dnem MČR jste si poradili, nyní vás čeká jedna volná noc na přemýšlení a nástup do play-off.

Flekshhh
Flekshhh
Foto: PLAYzone

4. Zvládnuté play-off a nervy z finále

Je to tady, po celém roce hraní Wild Riftu za cílem bojovat o titul mistra České republiky vám v cestě stojí už pouze dva týmy. Pokud jste se dobře vyspali a nepřehnali oslavy z postupu, tak první krok je za vámi. Nyní je na čase vypořádat se s nervy, které přirozeně s tak velkými zápasy přichází. Ovšem, stačí zvládnout semifinále i finále a rázem je sen o poháru z MČR skutečností. Co přesně dělat teď?

5. Zvěčnění mezi elitou domácí scény

Ano, finále bylo vyčerpávající, adrenalinu je v těle ještě dost, ale je potřeba vrátit se co nejrychleji zpátky na zem, protože tým čeká pozvednutí poháru mistra České republiky ve Wild Riftu. Důležité je u toho vypadat alespoň částečně upraveně, protože právě tyhle fotky se zapíší do historie domácí scény. Dále určitě očekávejte, že si vás odchytí redaktoři na rozhovory, fotografové na fotky a celkově jde o vaši prezentaci jakožto nového mistra ČR. Je dobré působit co nejvíce přátelsky, humorně, ale  především v rámci fairplay (menší trash talk také není na škodu, nic se ale nesmí přehánět).

IMPORTant Players
IMPORTant Players
Foto: PLAYzone

Těchto pouhých 5 kroků nezní to ani tak náročně, jak by se mohlo zdát. Pokud vám tento návod pomohl, tak nezapomeňte po novém roce sledovat novinky a turnaje okolo MČR, protože Wild Rift se letošním rokem teprve probudil. V následujících letech nás čeká nová éra esportu, tak u toho buďte s námi!

Rozhovor IMPORTant Players
Rozhovor IMPORTant Players
Foto: PLAYzone
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.