Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 jsou kompletní! Za rekordní sumu míří do "kolosu" hvězda týmu Astralis es3tag

15. 10. 2020 | 12:55 Counter-Strike 2
Nová sestava týmu Cloud9 je konečně kompletní! Řady této legendární organizace překvapivě doplňuje hráč týmu Astralis es3tag. Podle dánské organizace se navíc jedná o historickou dohodu, Cloud9 za něj zaplatili rekordní částku.
es3tag
es3tag

Organizace Cloud9 se nedávno vrhla na budování nové sestavy, na kterou se vrhlo ve velkolepém měřítku. Dosud tým představil 4 hráče, teď však je tým kompletní. A nová posila je opravdu velkolepá, pátým hráčem "kolosu" je totiž hráč týmu Astralis Patrick "es3tag" Hansen. 

Patrick podepsal s Astralis teprve v červenci, svůj první zápas však odehrál až při ESL One Cologne. V dánském týmu se však odemkl jeho potenciál a během několika týdnů vybojoval s týmem titul na ESL Pro League Season 12 a dokonce se dostal na 1. místo ve světovém žebříku.

Díky všem těmto úspěchům vystřelila jeho hodnota do výšin a vyhlédl si jej právě HenryG a jeho Cloud9.

es3tag

Přesné podmínky přestupu nebyly a ani nebudou zveřejněny, obě organizace se dohodly, že o detailech mluvit nebudou. Podle Astralis se však jedná o historickou dohodu, údajně se má jednat o jeden nejdražších přestupů historie. Pro srovnání, jedním z nejdražších transferů ze světa esportu je přestup Vulcana do LoL sekce Cloud9, za kterého americká organizace zaplatila 1.8 milionu dolarů.

Po přestupu es3taga má teď Cloud9 konečně kompletní startovní pětici. Jako první byl oznámen kapitán týmu ALEX, který se v C9 stal jedním z nejlépe vydělávajících CS:GO hráčů s platem téměř 40 000 dolarů měsíčně. Ten si do svých řad vzal také vycházející britskou hvězdičku meziiho a bývalého snipera mousesports, woxica. Posledním hráčem týmu je hvězda bývalé sestavy Cloud9, Američan floppy. Generální manažer HenryG však prozradil, že tým má mít 6 plnohodnotných členů.

Patrick si s Astralis zahraje ještě nadcházející RMR turnaj DreamHack Fall, jehož preview si můžete přečíst zde. Poté se již stane naplno členem Cloud9. Svou premiéru nová sestava zažije začátkem listopadu v play-off turnaje Nine to Five 5.

Startovní pětice týmu Cloud9 je následující:

 Velká Británie Alex "ALEX" McMeekin
 Turecko Özgür "woxic" Eker
 Velká Británie William "mezii" Merriman
 Spojené státy americké Ricky "floppy" Kemery
 Dánsko Patrick "es3tag" Hansen

 Srbsko Aleksandar "kassad" Trifunović – trenér

 Velká Británie Henry "HenryG" Greer – generální manažer

Štítky: Cloud9, Astralis, es3tag
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.