Přejít k hlavnímu obsahu

Cloud9 zaskočili celý svět výhrou nad úřadujícími mistry světa DWG KIA

12. 5. 2021 | 09:01 League of Legends
Poslední den základních skupin si pro nás nachystal skvělou podívanou. Kromě očekávaných výher DWG KIA nad jakýmkoliv protivníkem jsme se dočkali také pár překvapení. O to suverénně největší se postarali hráči Cloud9, když dokázali porazit v prvním zápase dne porazit již zmiňované DWG KIA.
Cloud9 porážejí DWG KIA!
Cloud9 porážejí DWG KIA!
Zdroj: Riot Games

Základní skupiny MSI 2021 jsou u konce a s nimi také naděje některých týmů. Speciálně skupina C byla před včerejškem jedna z největších neznámých, protože až na DWG KIA jsme neměli tušení, kdo dokáže z této skupiny postoupit. Mnozí ukazovali na Cloud9 a DetonatioN FocusMe, u kterých se očekávalo, že si to rozdají o postup mezi sebou. Tak se také nakonec stalo, ale ne úplně přímo, spíše přes výsledky jiných zápasů.

Cloud9 udělalo první krok za postupem do Rumble Stage, když si dokázali v prvním zápase dne poradit s DWG KIA a šokovali tak naprosto celý svět. Na tento duel se podíváme trochu více podrobněji, protože by byla škoda nevyzdvihnout famózní výkon celého severoamerického týmu.

Cloud9 se už na začátku hry ocitli ve výhodě poté, co vyhráli několik soubojů a tato hra začala připomínat první klání obou týmů na MSI. I tentokrát se DWG KIA dokázali dostat zpátky do zápasu a znovu to vypadalo, že Cloud9 nedokážou dotáhnout klání do vítězného konce. Ovšem na rozdíl od minulého duelu se dokázal na mapě ukázat topař týmu Cloud9 Fudge se svým Lee Sinem.

Fudge celou hru působil jako hlavní tahoun týmu a dokázal utišit své kritiky, kteří tvrdili, že není dostatečně dobrý na to, aby mohl reprezentovat Severní Ameriku na tak prestižním turnaji. Teď ovšem zpátky k zápasu samotnému. DWG se začali postupně vracet do zápasu, ale nedokázali získat dračí duši, která nakonec působila jako klíčový bod jejich prohry. Cloud9 dokázali v těch nejtěžších chvílích předvést možná nejlepší výkony, jaké kdy předvedli na mezinárodním turnaji a zaslouženě tak odešli z tohoto zápasu jako vítězové.

Jako druhý zápas na kratší rozbor jsme si vybrali znovu duel Cloud9, tentokrát proti DetonatioN FocusMe. Oba týmy v chvíli tohoto zápasu seděly na skóre 2:2 a tato výhra by jim v podstatě garantovala postup do Rumble Stage. Draftovací fáze favorizovala Cloud9. DFM totiž vypadali, že nemají žádný způsob, jak udržet dlouhé souboje v jejich prospěch. To naopak skvěle dělala týmová kompozice Cloud9.

Přestože se Japonci snažili, tak Cloud9 od začátku zápasu nevypadali jako tým, který by měl v plánu prohrát. Na horní lince se jednalo o souboj tanků mezi Sionem a Settem, v džungli klasicky Morgana proti Rumblovi, ale jeden z největších rozdílů byl na středové linii, kde Perkz naprosto dominoval. Celou hru i na bočních linkách dokázal táhnout dostatek pozornosti, takže DFM postupně museli vzdávat draky jenom kvůli tomu, aby dokázali Perkze zastavit. Nakonec to byla chyba a Cloud9 se tak nepřímo kvalifikovali do Rumble Stage na MSI.

V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
V sobotu začíná kvalifikace na Guseppe MČR
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: MSI, Cloud9, DWG KIA
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.